SERGEJ CILJA OSMINU FINALA! Fejenordu jedino igra pobeda

M.T.

03. 11. 2022. u 07:57

RIMLjANI su trenutno prvi na tabeli.

СЕРГЕЈ ЦИЉА ОСМИНУ ФИНАЛА! Фејенорду једино игра победа

FOTO: Tanjug/AP

Grupa "F" Lige Evrope bila je definitivno najzamršenija posle četiri odigrana kola, a delimično su neke dileme rešene prošlog četvrtka. Ipak, deo preostalih otvorenih pitanja biće rešen danas od 18.45 na stadionu ''De Kujp'' gde će Fejenord u poslednjem kolu dočekati lidera grupe Lacio.

Fejenord pred sobom ima samo jedan zadatak ukoliko želi da igra i na proleće u Ligi Evrope – mora da pobedi Lacio. Da bi završio grupnu fazu na nekoj od prve dve pozicije, tim trenera Arne Slota mora da pobedi rimski klub sa dva ili više gola razlike ili da pobedi, a da Šturm bude poražen od Mitjilanda. Fejenord je u prethodnih pet kola ostvario pobedu i po dva poraza i remija, a u prethodnom kolu je poražen od Šturma minimalnim rezultatom, što ga je i stavilo u nezgodnu pozciju pred današnji meč.

Tim iz Roterdama ima i još jedan bitan problem pred duel protiv Lacija od kojeg su izgubili 4:2 u Rimu, a to je relativno slaba forma jer je u poslednjih osam mečeva Fejenord ostvario samo dve pobede. Sa druge strane u evropskim takmičenjima na ''De Kujpu'' neporaženi su u poslednjih 11 mečeva.

Lacio ima značajno komotniju poziciju u odnosu na svog današnjeg protivnika. Zahvaljujući pobedi protiv Mitjilanda u prethodnom kolu od 2:1 kojom se Lacio makar malo iskupio za iznenađujuće visok poraz od danskog tima u drugom kolu sa 5:1, rimskom klubu je večeras protiv Fejenorda sasvim dovoljno da ne izgubi meč i uopšte nije pod pritiskom pobede, iako bi mu trijumf doneo prvo mesto i izbegavanje u šesnaestini finala nekog od timova iz Lige šampiona.

Rimljani su od tog poraza protiv Mitjilanda sredinom septembra vezali osam mečeva bez poraza i bili u sjajnoj formi, a onda su proteklog vikenda na iznenađenje mnogih poraženi od Salernitane sa 3:1 i to pošto su vodili 1:0 na poluvremenu da bi u drugih 45 minuta primili tri gola.

Kada se uzme u obzir da je Fejenordu pobeda preko potrebna, trener Arne Slot ima idealnu situaciju jer mu je na raspolaganju kompletan tim osim povređenog Usame Idrizija, ali svi ostali su u konkurenciji za sastav.

Drugačija je situacija u Laciju pošto Mauricijo Sari ima nekoliko problema sa povređenim igračima, a možda i najbitnije je što i dalje zbog povrede ne može da igra kapiten Ćiro Imobile, kao i odranije povređeni Patrik, Marko Bertini i Mohamed Fares. U tim će se vratiti Manuel Lacari koji je prethodno kolo propustio zbog kartona.

Biće ovo četvrti meč ova dva tima u evropskim kupovima, a u dosadašnja tri su Lacio i Fejenord sve podelili na ravne časti pošto su ostvarili po jednu pobedu, dok je jedan meč završen nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1P0-1&2P1-3 (kvota 2,00)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna