PARTIZAN KROJI SVOJU SUDBINU: Crno-beli pred 18.000 mališana overavaju prvo mesto i proleće u Evropi?

Novosti online

03. 11. 2022. u 13:52 >> 13:52

UTAKMICA se zbog kazne igra bez prepoznatljivog huka navijača, ali će uz dozvolu UEFA na tribinama biti deca iz škola fudbala širom Srbije i regiona.

ПАРТИЗАН КРОЈИ СВОЈУ СУДБИНУ: Црно-бели пред 18.000 малишана оверавају прво место и пролеће у Европи?

FOTO: FK Partizan

Poslednji korak ka cilju je po pravilu najteži. Ostao je još samo završni pa da Partizan drugu godinu uzastopno prođe grupnu fazu Lige konferencije i obezbedi makar još dve utakmice na međunarodnoj sceni. Za takav epilog potreban mu je makar bod na svom terenu protiv Slovackog (21.00), da bi sigurno dostigao evropsko proleće, a tri – u kombinaciji da Nica ne pobedi Keln – da overi prvo mesto u grupi "D".

Partizan je u poziciji da napravi iskorak u odnosu na prošli ciklus, ako završi kao prvi.

- Bili smo tokom jeseni u fudbalskom izlogu, sad je na nama da odigramo nerešeno ili dobijemo, pokušamo da se na proleće malo više prošetamo Evropom. Lepa je šansa za momke. Rekao sam kad sam dolazio da nas samo momci mogu izvući iz krize u kojoj smo tad bili, čestitam im na svemu što su uradili, sad je utakmica da to potvrde. Mi iz kluba i stručnog štaba, kao i navijači samo smo im servis - rekao je trener crno-belih Gordan Petrić.

Mnogi smatraju da je Slovacko otpisano, jer nema takmičarskih motiva.

- Neće biti laka utakmica. Dolaze i Česi sa ciljem da pobede, u pitanju je novac njima značajan za budžet, a koliko su ozbiljno shvatili sve ovo pokazuje da su minulog vikenda odložili meč sa Spartom. Bitno je da sprečimo goste da dođu dugim loptama do naših 16 metara, potrebno je da budemo agresivniji u bloku. Dosta tereta će pasti na bočne i igrače sredine terena - istakao je strateg kluba iz Humske, a onda se osvrnuo na meč koji su ovi timovi odigrali 8. septembra (3:3):

- Pouke smo izvukli. Česi forsiraju direktan fudbal, mnogo direktniji nego Keln. Uopšte nisu naivna ekipa. Nica je imala dosta sreće da ih dobije, Francuzi su tad bili slabiji. Prenećemo igračima šta od njih očekujemo da bismo zaustavili Slovacko, mada ne bi trebalo da se opteretimo njihovom igrom, nego da vrline koje imaju prilagodimo našem stilu. Dosta utakmica je odigrano u međuvremenu, pokazalo se da Partizan može da igra zanimljiv fudbal, sposobni smo da im napravimo veći problem nego na prvom meču. Ideja je da u situacijama koje za nas nisu specifične odradimo sve kako bi trebalo.

Na talonu je evropsko proleće, a da bi tamo stigao Partizan mora da bude dovoljno pažljiv. Pre svega u odbrani da mu se ne bi ponovile greške iz prošlosti, pa čak i iz prvog duela sa Slovackom. Tad je primio tri gola, a dva mu je dao levi bek. Zato je jedna od misija crno-belih pred poslednje kolo grupne faze Lige konferencije da zaustave Jana Kalabišku.

- Česi forsiraju takav stil da im napadači nisu opasni bez lopti levog beka, ali ni defanzivac ne dolazi do izražaja ako nema pomoć centarforova. Ako zatvorimo beka i špiceve, rešićemo problem. Moramo da budemo maksimalno fokusirani - opominje štoper Siniša Saničanin.

Slovacko u grupnoj fazi prima prosečno dva gola po meču, dok su mrežu protivnika zatresli sedam puta. Ovaj podatak jasno govori o načinu na koji igra ekipa iz Uherskog Hradišta. Nema sumnje da će u istom ritmu nastaviti i u Beogradu, ali da će krajnji rezultat biti na strani srpskog vicešampiona.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024