POBEDA ZNAČI MNOGO: Okršaj Zvezdinih rivala u Budimpešti

M.T.

27. 10. 2022. u 11:31

TRI boda razdvajaju večerašnje rivale.

ПОБЕДА ЗНАЧИ МНОГО: Окршај Звездиних ривала у Будимпешти

TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Ferencvaroš večeras ima prvu priliku da obezbedi plasman u nokaut fazu kada od 21 sat na ''Grupama areni'' dočekuje Monako u petom kolu grupe "H" Lige Evrope. Bio bi to prvi takav uspeh za Fradi u poslednjih pola veka, jer im je to poslednji put pošlo za rukom još dok se takmičenje zvalo Kup UEFA u sezoni 1971/1972. kada je Ferncvaroš stigao do polufinala u kojem ga je izbacio Vulverhempton.

Mađarski predstavnik u Ligi Evrope igra veoma dobro i u prethodna četiri kola je ostvario tri pobede i jedan poraz od Crvene zvezde u Beogradu 4:1. Ipak, Fradi se crveno-belima revanširao u prethodnom kolu slavljem od 2:1 u Budimpešti i trenutno je na prvom mestu u grupi sa devet osvojenih bodova i večeras mu je potrebna pobeda protiv Monaka da bi se plasirao u nokaut fazu.

U domaćim okvirima Ferencvaroš je imao određene probleme posle pobede protiv Zvezde pošto je doživeo poraz u prvenstvu Mađarske, kao i u Kupu Mađarske, da bi prethodnog vikenda savladao u domaćem šampionatu Puškaš akademiju i malo popravio raspoloženje posle dva vezana neuspeha.

Monako je u trećem kolu uspeo da savlada Trabzon pošto je prethodno pobedio Crvenu zvezdu na evropskoj premijeri u Beogradu i doživeo poraz od Ferencvaroša, da bi prethodne nedelje ''kneževi'' doživeli ozbiljnu osvetu Trabzona na obalama Crnog mora pošto je turski predstavnik slavio ubedljiv trijumf sa 4:0. Pre tog poraza Monako je bio u seriji od četiri pobede u svim takmičenjima, a od Trabzona je za ''kneževe'' sve krenulo nizbrdo pošto su u domaćem prvenstvu odigrali nerešeno sa Klermonom, da bi prethodnog vikenda bili poraženi od Lila sa 4:3. Međutim, kakva god da je situacija, za Monako je sve jasno, potrebna mu je pobeda večeras ako misli da ostane u igri za plasman u narednu rundu Lige Evrope.

Obe ekipe imaju određene probleme sa povredama, ali je generalno situacija u oba tabora zadovoljavajuća. Kod Ferencvaroša će zbog povrede odsustvovati samo Eldar Ćivić, dok na prinudnu pauzu zbog kartona mora da ode Mats Knester. Nešto je ozbiljnija situacija u Monaku pošto Filip Klemen ne može da računa za ovaj meč na Rubena Agilara, Manjesa Akliočea i Viljema Gebela.

Meč drugog kola odigran 15. septembra je jedini do sada između ova dva tima, a Monako će probati da vrati dug za poraz pred svojim navijačima.

NAŠ TIP: UG 2-4 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna