SELTIK ZA ČAST I LIGU EVROPE: Pobeda Škota protiv ''rudara'' pitanje ponosa

M.T.

25. 10. 2022. u 11:49

"Zeleno-beli" imaju samo jedan osvojen bod.

СЕЛТИК ЗА ЧАСТ И ЛИГУ ЕВРОПЕ: Победа Шкота против рудара питање поноса

Foto: Profimedia

Odigrao je Seltik dosadašnji deo Lige šampiona uglavnom za zaborav, ali će zato škotski klub večeras od 21 sat na ''Seltik parku'' pokušati da u okviru petog kola grupe "F" savlada Šahtjor kako bi sačuvao čast, ali i kakve-tavke šanse za plasman makar u Ligu Evrope.

Gotovo rutinski je Seltik ove sezone gubio utakmice u Ligi šampiona, jednu od Reala i dve od Salcburga, a jedino je protiv Šahtjora uspeo da osvoji bod u drugom kolu. Taj bod je i jedino što na svom kontu ima škotski predstavnik i probaće da popravi bodovni saldo protiv ukrajinskog kluba.

Seltiku je pobeda neophodna ne samo da bi se popravilo raspoloženje u klubu, već i zbog toga što bi na taj način ostala nada za plasman u Ligu Evrope, pošto je nokaut faza Lige šampiona odavno već samo pusta želja. Ekipa Angelosa Postekoglua je lepu uvertiru napravila u domaćem šampionatu pošto je sa 4:3 u veoma uzbudljivom meču savladala Harts. Ukoliko bi Seltik savladao Šahtjor, bila bi to prva pobeda "zeleno-belih" na domaćem terenu u Ligi šampiona još od slavlja u grupnoj fazi protiv Ajaksa u sezoni 2013/2014.

Veoma dobar utisak je u Ligi šampiona ostavio Šahtjor. Imali su ''rudari'' neke zaista impresivne partije poput pobede protiv Lajpciga od 4:1 u Nemačkoj, kao i remija sa Real Madridom u prethodnom kolu i trenuto su na pet osvojenih bodova treći u grupi "F".

Ekipa Igora Jovićevića dobro stoji u domaćem prvenstvu, gde su u prethodna dva kola uspeli da savladaju Dinamo Kijev i Kolos Kovalivku. Ukoliko Šahtjor uspe da savlada Seltik, onda će ''rudari'' prestići Lajpcig i u poslednjem kolu grupne faze se boriti i za drugo mesto u grupi.

Postekoglu ne može da računa na kapitena Kaluma Mekgregora i Karla Starfelta, dok bi mogli u timu da se nađu Žota i David Turnbul. Kod Šahtjora neće biti već duže vreme povređenog Viktora Kornienka, dok su pod znakom pitanja Marijna Šved, Jukum Konoplja i Oleg Očeretko.

Seltiku i Šahtjoru ovo će biti šesta međusobna utakmica, a u prethodnih pet je rezultat izjednačen pošto oba tima imaju po dve pobede i jedan meč je završen remijem.

NAŠ TIP: UG 1-3 (kvota 1,55)

TIP ZA HRABRIJE: X2&0-3 (kvota 3,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a