HOLAND PROTIV "SVOJE" BORUSIJE: Ulog u derbiju je prvo mesto

M.T.

25. 10. 2022. u 11:30

''Građani'' su ispred ''milionera'' i već su obezbedili nokaut fazu.

ХОЛАНД ПРОТИВ СВОЈЕ БОРУСИЈЕ: Улог у дербију је прво место

FOTO:EPA

Verovatno i najveći derbi današnjeg programa u Ligi šampiona igraće se na ''Vestfalen'' stadionu, gde će Borusija Dortmund večeras od 21 sat dočekati u petom kolu lidera grupe "G" Mančester siti i pokušati da preuzme prvu poziciju.

Borusiju Dortmund od Mančester sitija razdvajaju samo tri boda i pobeda večeras bi to mogla da neutrališe. ''Milioneri'' su u prvom meču protiv Sitija, još u drugom kolu, poraženi sa 2:1 u Mančesteru, ali pred svojim navijačima mogu da osiguraju drugo mesto, a možda dođu i do prilike da budu lideri u grupi ukoliko pobede, mada je Siti već obezbedio plasman među 16 najboljih klubova.

''Milioneri'' dočekuju Siti u veoma dobrom raspoloženju pošto su Štutgartu proteklog vikenda isporučili pet golova u mrežu. Borusiji su potrebna još dva boda kako bi osigurala i definitivno prolazak u nastavak takmičenja, međutim eventualni poraz mogao bi da pred susret poslednjeg kola grupne faze protiv Kopenhagena stvori priličnu nervozu i tenziju među izabranicima Edina Terzića u zavisnosti od rezultata meča između Sevilje i Kopenhagena.

Mančester siti ima znatno lakšu situaciju u odnosu na Borusiju. Izabranici Pepa Gvardiola su u prethodnom kolu osigurali plasman u dalje takmičenje, ali im prvo mesto još uvek nije osigurano i za to će im biti potrebno da ne izgube od ''milionera'' na ''Vestfalenu''. U prošlom kolu je Kopenhagen uspeo da iznenadi verovatno apsolutno svakoga pošto je uspeo da pred svojim navijačima stigne do boda protiv engleske mašinerije, samo nedelju dana pošto je na ''Etihadu'' poražen sa 5:0.

Posle tog remija, Siti je izgubio i derbi od Liverpula u Premijer ligi, ali je prethodnog vikenda uspeo da se oporavi i savlada Brajton sa 3:1 i priđe Arsenalu na dva boda zaostatka.

Borusija je za meč protiv Sitija ostala bez Nika Šlotenberga koji se povredio protiv Štutgarta, a osim njega neće biti ni Tomasa Menije, Džejmija Bajnoa-Gitensa, Mateu Morija, Mahumda Dauda i Sebastijana Halera, dok bi trebalo da se vrate u tim Marko Rojs i Donijel Malen koji su propustili Štutgart. Neće biti zbog kartona Saliha Ozčana. Gvardiola ne može da računa na Serhija Gomeza zbog kartona, dok zbog povreda u timu nisu Kajl Voker i Kalvin Filips.

Ovo će biti šesti međusobni duel Borusije i Mančestera, a ''milioneri" su slavili samo na jednom od prethodnih pet duela, dok su ''građani'' ostvarili tri pobede uz jedan meč završen remijem.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (1)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)