BITKA FENJERAŠA: Sevilja želi u "svoju" Ligu Evrope

M.T.

25. 10. 2022. u 08:20

OBA tima imaju po dva boda.

БИТКА ФЕЊЕРАША: Севиља жели у своју Лигу Европе

Foto Profimedia

Nekako su i bili viđeni kao najslabiji timovi u ovoj grupi, a rezultatima se to i potvrdilo, pa će Sevilja danas od 18.45 na stadionu ''Ramon Sančez Pizhuan'' dočekati Kopenhagen u petom kolu Grupe G, u meču koji bi mogao da odluči o tome ko će iz ove grupe otići u Ligu Evrope.

Sevilja ni na jednom od dva fronta ne izgleda posebno dobro. Smena Đulena Lopetegija i dolazak Horhea Sampaolija uspeo je da malo prodrma ekipu koja je ostvarila nekoliko dobrih rezultata, ali je to daleko od onoga što Andalužani mogu. Sevilja je u drugom kolu gostovala Kopenhagenu i tada je igrala samo 0:0 u Danskoj, da bi pre i posle te utakmice dobila po četiri gola od Mančester sitija i Borusije Dortmund. U prošlom kolu je Sevilja remizirala protiv Dortmunda u Nemačkoj i trenutno je treća na tabeli sa istim brojem bodova kao i Kopenhagen, ali i boljom gol-razlikom.

Šanse Sevilje za plasman na drugu poziciju i obezbeđivanje nokaut faze još uvek postoji, ali je pre svega neophodno da Sevilja savlada Kopenhagen. Međutim, ako Borusija večeras savlada Siti, pobeda Sevilji neće značiti ništa jer onda više nema šansi da Andalužani budu ispred Dortmunda. Ni uvertira za meč Sevilje nije bila dobra, pošto je poražena protiv Real Madrida u prošlom kolu španskog šampionata sa 3:1.

Kopenhagen takođe ima kakve-takve šanse da se nađe među najboljih 16 klubova u Ligi šampiona, ali će danskom predstavniku za to biti potrebne obe pobede u preostala dva kola. Ekipa Jakuba Nestrupa igrala je identično kao i Sevilja, doživljavajući poraze u prvom i trećem, dok je remizirala u drugom i četvrtom kolu grupe.

Slično Sevilji, Kopenhagen takođe ima problema ove sezone pošto su prethodnog vikenda remizirali sa Mitjilandom i trenutno su na osmoj poziciji u danskom šampionatu i u 14 odigranih kola su već šest puta poraženi.

Sevilja ima mnogo problema sa povredama i Horhe Sampaoli neće imati na raspolaganju Tangua Nianzua, Markosa Akunju, Karim Rekika, Fernanda i Hesusa Manulea Koronu. Vrlo je slična situacija i u redovima gostiju pošto Jakub Nestrup neće moći da računa na Marka Stamenića, Akinkunmi Amoa, Zeku, Nikolaja Boilsena, Andreasa Kornelijusa i Mamadua Karamoku.

Duel pre mesec dana odigran u Kopenhagenu bio je prvi između ova dva tima, pa je večeras prilika da neka od ove dve ekipe ostvari pobedu.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)