PETRIĆEVA MAŠINERIJA GAZI REDOM: Šta može Napredak protiv raspucanog Partizana?

M.T.

20. 10. 2022. u 15:04 >> 15:05

"Crno-beli" su u seriji od pet pobeda u svim takmičenjima.

ПЕТРИЋЕВА МАШИНЕРИЈА ГАЗИ РЕДОМ: Шта може Напредак против распуцаног Партизана?

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Trebalo je Partizan da dočeka Napredak još početkom avgusta, ali su "crno-beli" tada odložili ovaj meč zbog evropskih obaveza, pa će zbog toga ''čarapane'' dočekati danas od 16.45 na stadionu u Humskoj.

Serija Partizana u Superligi Srbije kao da nema kraja. Od poraza protiv Novog Pazara krajem jula "crno-beli" su vezali devet mečeva bez poraza u domaćem šampionatu, od čega osam pobeda uz jedan remi u večitom derbiju. U međuvremenu se dogodila senzacionalna eliminacija Partizana u šesnaestini finala Kupa Srbije od Radničkog iz Sremske Mitrovice, ali su potom izabranici Gordana Petrića vezali pet pobeda u svim takmičenjima.

Naročito dobro su se pokazali u Ligi konferencija, gde su u nedelju dana dva puta savladali bundesligaša Keln i praktično došli na korak od plasmana u nokaut fazu. Ipak, sve to ne znači ništa ukoliko Partizan bude kiksnuo protiv Napretka jer od početka sezone vuče bodovni zaostatak za Crvenom zvezdom koji trenuto iznosi pet bodova i svako povećanje bi moglo da znači i oproštaj od borbe za titulu. Ukoliko "crno-beli" savladaju Kruševljane, probiće se na drugu poziciju u šampionatu.

 - Napredak može da nam napravi problem, kao što je radio ranije. Reč je o iskusnoj ekipi, sposobnoj da se namesti, a da bismo probili blok moraćemo više da rizikujemo. Igraćemo Riziko. Kolegu Dušana Đorđevića poznajem, ostavio je pečat u svim klubovima, posvećen je fudbalu, čeka nas težak posao, ali da se ne lažemo: Partizan se pita. U nekim situacijama ''jedan na jedan'' moraćemo da preuzmemo rizik, da ne vraćamo loptu ka sredini, čak i ako je izgubimo da se vidi ideja – jasan je trener Partizana Gordan Petrić.

Napredak je u znatno drugačijoj poziciji u odnosu na Partizan. Dok "crno-beli" drže standardnu formu i redom dobijaju protivnike, Kruševljani igraju po sistemu toplo-hladno pošto su u prethodnih pet kola naizmenično ostvarili tri pobede i dva poraza.

''Čarapani'' su trenutno na 10. mestu tabele sa 17 osvojenih bodova, a u prošlom kolu su minimalnim rezultatom savladali Radnik. Kruševljani se trenutno ''vrte'' oko granice koja deli timove za plej-of i plej-aut.

Partizan ima na svojoj strani skor u međusobnim susretima protiv Napretka, ali su Kruševljani umeli da zagorčaju život "crno-belima" kao što je bio slučaj prošle sezone kada su remijem zadali veliki udarac nastojanjima Partizana da osvoji titulu, što se na kraju i dogodilo.

"Parni valjak" je šest puta savladao Napredak u prethodnih 10 utakmica u ligi, dva puta su slavili Kruševljani, a dva meča su završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOSKORO U BUNDESLIGI,  A SADA SE BORE ZA OPSTANAK U TREĆOJ LIGI: Da li se plavcima smeši treća uzastopna relegacija?