DŽABA ZLATO I DUKATI: Grčki milioner sve nervozniji!

Novosti online

10. 10. 2022. u 09:11 >> 09:15

UKOLIKO žele opstanak, "šumari" moraju mnogo bolje.

ЏАБА ЗЛАТО И ДУКАТИ: Грчки милионер све нервознији!

Foto: Profimedia

Poslednjeplasirani Notingem Forest dočekaće Aston Vilu na svom "Siti graundu" u poslednjoj utakmici 10. kola engleske Premijer lige. Popularni "šumari" su u prethodnoj rundi deklasirani od strane Lestera sa 4:0, dok su birmingemski "lavovi" ostali neporaženi na gostovanju Lidsu (0:0). Puleni Stivena Džerarda na svom kontu imaju osam bodova, što je dovoljno za 16. mesto.

Možda je Notingem Forest zaslužio gol u Lesteru (pogodio je Taivo Avonji stativu u prvom delu), ali čak i da se dogodio, taj pogodak bi malo šta promenio. Nadigrali su Rodžersovi momci tim u koji je letos uloženo 162.000.000 evra, pokazali mu da novac, naročito ne njegovo mahnito trošenje, nije garancija uspeha i trenera Foresta Stivena Kupera poslali na prvo mesto liste favorita za najskoriji otkaz u Premijer ligi. Da situacija u klubu ekstravagantnog grčkog biznismena Evangelosa Marinakisa bude još čudnija, Kuper je produžio ugovor sa "šumarima".

Fudbaleri Aston Vile ne blistaju na početku sezone, ali posle remija na "Eland roudu" jasno je da Lids može da bude zadovoljniji. Četa Džesija Marša je ostala sa igračem manje u 49. minutu, ali je do kraja herojski sačuvala mrežu i izbegla poraz. Stivenu Džerardu ostaje da se zapita kako čitavo poluvreme sa igračem više njegovi izabranici nisu uspeli da iskoriste - 0:0.

Susret je obeležio bivši igrač Fajenorda Luis Sinistera, koji je početkom drugog dela zaradio drugi žuti karton i isključenje. Kolumbijac je bespotrebno blokirao pokušaj protivnika da izvede slobodan udarac sa svoje polovine, tako ubedio sudiju da mu pokaže još jednom žuti, a potom i crveni karton.

Vila je bila prilično opasna dok je brojčano stanje bilo izjednačeno. Prepustila je loptu rivalu i uputila tri udarca više tokom prvog poluvremena (7:4), čak pet u okvir. Ipak, golman Ilan Melije je bio prilično siguran. 

Na startu nastavka je Sinistera bio u centru pažnje, a samo dva minuta kasnije su gosti propustili najbolju priliku. Filipe Kutinjo je opalio iz kaznenog prostora i pogodio stativu!

Ređale su se u nastavku prilike pred golom domaćina, pretili su Oli Votkins i drugovi, ali uglavnom neprecizno. U 90. minutu je Melije izrastao u junaka ekipe sa "Eland rouda", kada je u situaciji jedan na jedan sprečio Votkinsa da ga matira.

Notingem i Aston Vila su se poslednju put sastali u sezoni 2018/19. Njihovi mečevi u Čempionšipu su bili veoma interesantni, a "lavovi" su bili uspešniji. Aston Vila je kao gost slavila sa 3:1, dok je na "Vila parku" rezultat bio fascinantnih 5:5.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,80)

TIP ZA HRABRIJE: 1&GG (kvota 6,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina