SRBI PROTIV SRBINA: Luka, Nikola i Aleksa napadaju SMS-a!

Novosti online

10. 10. 2022. u 08:28 >> 14:59

BIĆE zanimljivo u Firenci.

СРБИ ПРОТИВ СРБИНА: Лука, Никола и Алекса нападају СМС-а!

Foto: Profimedia

Fudbaleri Fiorentine dočekaće Lacio u poslednjem meču 9. kola Serije A. Obe ekipe imale su obaveze na evrosceni protekle sedmice. "Viola" je savladala Harts u Škotskoj sa 3:0 u Ligi konferencije, dok su Rimljani remizirali u Gracu sa Šturmom (0:0) u utakmici Lige Evrope.

Pogodio je Luka Jović na debiju za Fiorentinu i potom – ništa. Od gola Kremonezeu postio je srpski napadač skoro dva meseca, ali je na "ostrvu" konačno prekinuo golgeterski post. Nekadašnji napadač Reala se u finišu duela sa Hartsom upisao u strelce i potvrdio rutinski trijumf tima iz Firence koji su obeležili srpski fudbaleri.

Pažljivo je Jović pratio kontranapad svog tima u 79. minutu, odmakao čuvarima iz vidokruga i rutinski pogodio praznu mrežu na asistenciju strelca drugog pogotka Kristijana Kuamea. Bio je to prvi gol srpskog napadača u evropskim takmičenjima posle nepune tri i po godine, tačnije još od 9. maja 2019. i meča polufinala Lige Evrope protiv Čelsija.

Treba istaći da je Jović tokom većeg dela meča mučio protivničke štopere, a na startu drugog poluvremena uspeo je da "izvuče" crveni karton defanzivca Nilsona i tako olakša svom timu posao do kraja meča. Odlično se srpski reprezentativac zagradio kod jedne duge lopte i da ga Nilson nije povukao sa leđa, izašao bi pred gol škotskog tima. No, ni ovako nije ispalo loše.

Zapaženu rolu u trijumfu Fiorentine imao je i Aleksa Terzić. Dobio je priliku od starta, doduše, na desnom boku, ali ga to nije sprečilo da tek treći start od početka sezone obeleži prelepom asistencijom kod vodećeg gola italijanske ekipe.

Dobra vest za selektora Srbije Dragana Stojkovića je povratak Nikole Milenkovića na teren. Štoper Fiorentine prethodnih mesec dana odsustvovao je zbog povrede, nije ga bilo ni na reprezentativnom okupljanju, ali se u međuvremenu oporavio i u drugih 45 minuta dobio priliku umesto Igora.

Lacio je nastavio po sistemu toplo-hladno i posle sjajne igre protiv Specije i trijumfa od 4:0  u Seriji A opet razočarao. Samo 0:0 u gostima protiv Štruma iako je Sari izveo najjači sastav sa Imobileom i Sergejom. Ispromašivali su se Rimljani i polako im se komplikuju šanse za prolazak grupe.

Fiorentina je u prethodnom kolu očekivano poražena od Atalante, izabranici Vićenca Italijana nalaze se na 13. poziciji sa samo devet bodova. "Nebeskoplavi" su u znatno boljoj poziciji, šesto mesto i 17 bodova apsolutno zadovoljavaju apetite kluba iz prestonice.

Prethodne sezone Lacio je savladao "violu" u oba susreta - 1:0 i 0:3.

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!