NIŠLIJE DOČEKUJU IMENJAKA IZ KRAGUJEVCA: Nenad Lalatović protiv bivšeg kluba

V.D.

10. 10. 2022. u 11:35 >> 11:35

U poslednjem meču 14. kola Mocart bet superliga sastaće se Radnički Niš i Radnički Kragujevac

НИШЛИЈЕ ДОЧЕКУЈУ ИМЕЊАКА ИЗ КРАГУЈЕВЦА: Ненад Лалатовић против бившег клуба

Foto: Profimedia

Danas od 16 časova na stadionu "Čair" fudbaleri Radničkog iz Niša dočekaće imenjake iz Kragujevca.

Domaćin se nalazi na 11. mestu sa 13 bodova i gol-razlikom 18:26. Za sada su upisali tri pobede, protiv Radnika iz Surdulice, Spartaka i Napretka.

Gosti iz Kragujevca se nalaze dve pozicije iznad sa 15 bodova. Od ukupno četiri pobede ove sezone, u poslednja dva kola su upisali dve protiv vojvođanskih ekipa, Mladost GAT i Spartak.

Nišlije su jako loše započele sezonu. Iz evropskih kvalifikacija su ispali već u drugom kolu na penale od predstavnika Malte, ekipe Gzire. U domaćem prvenstvu situacija nije bila ništa bolja jer su puleni tadašnjeg trenera Tomislava Sivića prvih šest kola bili bez pobede, što je iskusnog trenera koštalo posla. Nasledio ga je Saša Mrkić koji je uspeo u sedmom kolu da upiše prvu pobedu za Radnički u komšijskom derbiju protiv Radnika iz Surdulice.

Mrkićev mandat na klupi Nišlija trajao je svega 23 dana i na njegovo mesto stigao je još jedan bivši trener Radničkog Nenad Lalatović.

Lalatović je nakon uvodnog poraza na "krovu" protiv Voždovca upisao ubedljiv trijumf na "Čairu" protiv Spartaka iz Subotice, dok je Radnički u poslednjem kolu iznenadio Čukarički i golom Pejovića iz penala u 89. minutu "otkinuo" bod favoritu.

Zanimljivo je da je Nenad Lalatović prošle sezone preuzeo Radnički iz Kragujevca koji je bio u jako nezavidnoj situaciji i uspeo je da sačuva superligaški status timu koji je već jednom nogom bio u nižem rangu.

Na konferenciji za novinare popularni "Lalat" je imao samo reči hvale za trenera protivničke ekipe Dejana Joksimovića i njegov tim za koji kaže da može da pobedi bilo koju ekipu u ligi.

Lalatović je takođe izrazio nezadovoljstvo terminom odigravanja ove utakmice s obzirom na to da se igra radnog dana od 16 časova i veruje da domaći tim neće imati podršku navijača koju bi imao da se utakmica igra u večernjem terminu.

Tradicija je u potpunosti na strani niškog tima. Na poslednjih deset odigranih mečeva ova dva tima Kragujevčani imaju samo jedan trijumf i to pre 22 godine kada su u tadašnjoj Prvoj ligi SR Jugoslavije pobedili Nišlije minimalnim rezultatom na stadionu "Čika Dača".

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri