MILAN U LONDONU ŽELI DA SAČUVA PRVO MESTO: Čelsi mora da počne da pobeđuje

M.T.

05. 10. 2022. u 10:21 >> 17:03

"PLAVCI" su na dnu tabele grupe "E".

МИЛАН У ЛОНДОНУ ЖЕЛИ ДА САЧУВА ПРВО МЕСТО: Челси мора да почне да побеђује

FOTO: Tanjug/AP

Navijači Čelsija više su očekivali od svojih ljubimaca u Ligi šapiona i sigurno nisu mislili da će posle dva kola njihov omiljeni tim biti na dnu tabele u grupi "E". Večeras od 21 čas na ''Stamford bridžu'' Čelsi će dočekati šampiona Italije Milan i pokušati da protiv "rosonera" dođe do prve pobede ove sezone u elitnom takmičenju.

Londonski klub neprijatno je iznenadio navijače na startu takmičenja u Ligi šampiona pošto je u Zagrebu poražen od Dinama u meču koji je koštao posla menadžera Tomasa Tuhela, da bi potom njegov naslednik Grejam Poter debitovao u drugom kolu remijem protiv Salcburga u Londonu. To je trenutno Čelsiju dovoljno samo za poslednju poziciju u grupi. Protiv Milana "plavci" su pod moranjem da ostvare dobar rezultat ukoliko i dalje razmišljaju o plasmanu u narednu fazu Lige šampiona.

U Premijer ligi Čelsi je u seriji od dve pobede, između kojih su se udenula dva meča u Ligi šampiona. Prethodnog vikenda ''plavci'' su gostovali kod Kristal Palasa i uspeli da osvoje tri boda kasnim golom Konora Galagera i to im je donelo napredak na peto mesto u Premijer ligi na meču u kojem je Poter debitovao u domaćem šampionatu.

Iako je Čelsi poslednji na tabeli sa jednim bodom, prvoplasirani Milan ima četiri, pa razlika svakako nije nenadoknadiva. Milanezi su u prvom kolu remizirali sa Salcburgom, da bi u prošlom kolu savladali Dinamo i sa prvog mesta su otputovali u London gde će im biti potrebna pobeda kako bi nastavili da koračaju ka plej-ofu.

Slično Čelsiju, u Seriji A Milan je u prošlom kolu protiv Empolija do pobede takođe stigao u samoj završnici golovima Balo-Turea i Leaa, pa su učenici Stefana Piolija u dobrom raspoloženju stigli u glavni grad Engleske.

Poter za ovaj meč neće moći da računa na Ngolo Kantea, Marka Kukurelju i Karnija Čukvemeku, dok bi mogao da se u tim vrati Eduard Mendi, a pod znakom pitanja je Žoržinjo. Čelzi ima problema sa povređenim igračima, ali je u Milanu trenutno prava bolnica. Pioli na raspolaganju nema Tea Ernandeza, Majka Menjana, Zlatana Ibrahimovića, Divoka Oriđija, Žuniora Mesijasa i Alesandra Florencija, dok su se protiv Empolija povredili Simon Kjer, Aleksis Salemakers i Davide Kalabrija i nije poznato da li će biti u timu.

Čelsi i Milan odigrali su samo dva zvanična meča i oba su okončana nerešenim rezultatom, dok je na četiri prijateljska Čelsi slavio tri puta, a Milan jednom.

NAŠ TIP: UG 1-3 (kvota 1,45)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024