SUSRET NEPORAŽENIH TIMOVA: Može li Benfika da zaustavi bogate Parižane?

M.T.

05. 10. 2022. u 10:14

''Orlovi'' i ''sveci'' imaju maksimalan učinak u prva dva kola.

СУСРЕТ НЕПОРАЖЕНИХ ТИМОВА: Може ли Бенфика да заустави богате Парижане?

Foto: Profimedia

Benfika je ovogodišnju Ligu šampiona počela na savršen način, sa dve pobede u prva dva kola na veliku radost njenih navijača, ali će večeras od 21 čas na stadionu ''Da Luž'' dočekati Pari Sen Žermen koji je u potpuno preslikanoj formi, pa je ovaj meč derbi trećeg kola grupe "H".

U pitanju je susret dva tima koja od početka sezone ne znaju za poraz u svojim mečevima. Benfika je u prva dva kola Lige šampiona savladala Makabi iz Haife, a zatim i Juventus u Torinu i sa šest bodova napravila veliki, ali ne i dovoljan korak ka plasmanu u nastavak takmičenja. Utakmice u Ligi šampiona su samo nastavak sjajne Benfikine serije u domaćem šampionatu.

"Orlovi" su na prvom mestu na tabeli posle sedam odigranih kola u kojem su ostvarili šest pobeda i samo jedan nerešen rezultat i to proteklog vikenda protiv Vitorije Gimaraeš. Lisabonski ''orlovi'' odigrali su od početka sezone 14 utakmica u svim takmičenjima i ostvarili impresivnih 13 pobeda uz već pomenut remi protiv Vitorije Gimaraeš i svakako u odličnoj formi dočekuju Parižane.

Međutim, Benfiki na noge dolazi tim u isto tako sjajnoj formi. Pariz Sen Žermen je takođe ostvario dve pobede u Ligi šampiona i trenutno je na tabeli ispred Benfike samo zbog većeg broja postignutih golova. ''Sveci'' prate Benfiku gotovo u korak pošto takođe imaju samo jedan remi od početka sezone i 11 pobeda, odnosno dva odigrana meča manje, ali su takođe u fantastičnoj formi pa će u Lisabonu biti veoma interesantan meč.

U francuskom šampionatu Pariz Sen Žermen se nalazi na prvoj poziciji sa dva boda više u odnosu na ekipu Marselja, a prethodnog vikenda je tim trenera Krostofa Galtije u Ligi 1 savladao Nicu sa 2:1.

Trener Benfike Rodžer Šmit još uvek nema na raspolaganju Morata, ali dobra vest je da je to i jedini problem što se tiče tima koji imaju ''orlovi". Slična situacija je i u redovima Pari Sen Žermena, pošto Galtije neće moći da računa na Presnela Kimpembea i Renata Sančeza koji se povredio samo 16 minuta pošto je ušao sa klupe u meču protiv Nice.

Ova dva kluba odigrala su do sada šest zvaničnih mečeva u Ligi šampiona i Ligi Evrope. Benfika je slavila tri puta, Pariz Sen Žermen ima pobedu manje, a jedan meč je završen nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,77)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐURICA PREDLAŽE: Tiket za petak našeg poznatog tipstera