KRISTAL PALAS I DALJE U DONJEM DOMU PREMIJER LIGE: Čelsi sa novim trenerom juri trijumf

M.T.

01. 10. 2022. u 09:35 >> 09:39

"ORLOVI" imaju samo jedan trijumf.

КРИСТАЛ ПАЛАС И ДАЉЕ У ДОЊЕМ ДОМУ ПРЕМИЈЕР ЛИГЕ: Челси са новим тренером јури тријумф

FOTO: Tanjug/AP

Čini se kao da je već prošlo dosta od trenutka kada je Grejem Poter imenovan za naslednika Tomasa Tuhela u Čelsiju, a doskorašnji menadžer Brajtona će tek danas od 16 časova na ''Selhurst parku'' protiv Kristal Palasa u okviru devetog kola Premijer lige debitovati kao menadžer "plavaca" u engleskom šampionatu. Doduše, ni okolnosti nisu išle Poteru na ruku pošto je zbog smrti kraljice Elizabete II i državne sahrane koja je usledila došlo do odlaganja mečeva engleskog šampionata, ali je on konačno dočekao debi na klupi londonskog tima.

Kristal Palas se nalazi u slaboj formi sa svega jednom pobedom od početka sezone protiv Aston Vile, dok je dva puta poražen i tri puta odigrao nerešeno i trenutno se nalazi na 16. poziciji sa šest osvojenih bodova i ima samo dva više u odnosu na zonu ispadanja.

"Orlovi" su u poslednja dva kola remizirali protiv Brentforda i Njukasla, a protiv "svraka" su imali i dosta sreće pošto je Njukaslu poništen čist gol, pa je ekipe Patrika Vijere ipak odnela bod u London. Međutim, to je slaba uteha Palasu jer su opasno blizu zone ispadanja.

Čelsi se nalazi na sedmom mestu tabele sa 10 osvojenih bodova i pobedom bi mogli da započnu put ka vrhu tabele. "Plavci" su pred iznuđenu pauzu imali problema sa nedostatkom konstantnosti pošto su naizmenično dobijali i gubili utakmice među njima i od zagrebačkog Dinama u Ligi šampiona, a to je koštalo posla i Tomasa Tuhela da bi ga zatim zamenio Grejem Poter koji je debitovao u Ligi šampiona u remiju protiv Salcburga. Čelsi je uspeo da u prethodnom kolu pred reprezentativnu pauzu savlada Vest Hem, a Poteru će svakako biti posebno važno da u ostvari trijumf u prvom meču u Premijer ligi.

Oba ekipe imaju problema sa povređenim igračima, ali je nešto veći problem u Čelsiju. Grejem Poter neće moći da računa Ngolo Kantea i Eduarda Mendija zbog povreda, dok su Mark Kukurelja i Karni Čukvemeka bolesni. Patrik Vijera će takođe morati da bude bez nekoliko igrača pošto će odsustvovati Džek Batlend, Džejms Mekartur i Natan Ferguson zbog povreda, dok je pod znakom pitanja igranje Džejmsa Tomkinsa.

Kada je u pitanju međusobni skor, odnos je takav da Kristal Palas možda ne bi ni trebalo da izlazi na teren protiv Čelsija pošto su u poslednjih 10 mečeva u Premijer ligi "plavci" uspeli da ostvare pobedu na svih 10 utakmica.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)