VERONA I SRBI BI DA PONOVE PARTIJU IZ FEBRUARA: "Zebre" pune samopouzdanja stižu u grad Romea i Julije

Novosti online

03. 10. 2022. u 08:35

"MASTIFI" su 13. februara na "Bentegodiju" slavili sa velikih 4:0.

ВЕРОНА И СРБИ БИ ДА ПОНОВЕ ПАРТИЈУ ИЗ ФЕБРУАРА: Зебре пуне самопоуздања стижу у град Ромеа и Јулије

Foto: EPA-EFE/LUCA ZENNARO

Fudbaleri Verone dočekaće Udineze na "Bentegodiju" u poslednjem meču 8. kola italijanske Serije A. Popularni "mastifi" trenutno se nalaze u zoni ispadanja sa pet bodova, u minuloj rundi rutinski su poraženi od Fiorentine na gostovanju sa 0:2. Sa druge strane, Udineze je najveće iznenađenje dosadašnjeg dela prvenstva. "Zebre" su na petom mestu, na svom kontu imaju 16 bodova.

Vinćenco Italijano i njegova Fiorentina su konačno progledali. Savladali su Veronu 2:0 i najavili izlaz iz krize. Italijano je počeo meč bez klasičnog centrafora, ostavio Luku Jovića i Artura Kabrala na klupi i oslonio se na Kristijana Kumaea kao "lažnu devetku".

Ipak, ključni čovek je bio Žonatan Ikone. Francuz je posle solo akcije u 13. minutu pogodio za vođstvo i olakšanje domaćeg tima. Nekoliko minuta kasnije je iznudio i penal, ali ga je kapiten Krstijan Biragi loše izveo i omogućio Montipu da odbrani. Golman Verone je najzaslužniji što "viola" nije vodila ubedljivije jer je posle odbranjenog penala skinuo i neke sjajne šanse domaćim fudbalerima. Tek u 90. minutu je Fiorentina stigla do zasluženog drugog gola kada je rezervista Niko Gonzaels pogodio.

Od srpskih fudbalera, Lazović i Ilić su odigrali ceo meč za Veronu, dok u Fiorentini nije igrao niko od trojice "orlova". Nikola Milenković je meč propustio zbog lakše povrede, dok su Aleksa Terzić i Luka Jović presedeli meč na klupi.

Udinezeu i njegovom treneru Andrei Sotilu kapa dole za sve što rade ove sezone. Savladavši Inter sa 3:1 upisali su petu pobedu u nizu. Pre skoro mesec dana na "Dačija areni" stradala je i Roma (4:0), nešto ranije Fiorentina, Sasuolo u Ređo Emiliji...  Za sada je samo šampion Milan uspeo da savlada crno-bele.

Jedan od junaka Udinezeovog velikog slavlja je Đerar Deulofeu. Španski napadač je dva puta izuzetno centrirao, prvo za Jaku Bijola u 84. minutu, a potom i za Tolgaja Arslana u sudijskoj nadoknadi. Bili su to pogoci za 2:1 i 3:1, dok je Milan Škrinjar pogodio svoju mrežu za 1:1. Prethodno je Bastoni doneo Interu vođstvo.

Verona će želeti da ponovi partiju iz prethodnog međusobnog duela sa Udinezeom. "Mastifi" su 13. februara upravo na "Bentegodiju" slavili sa velikih 4:0. Međutim, neće biti lako protiv protivnika punog samopouzdanja.

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)