MAĐARSKA KAO U ERI PUŠKAŠA: "Laka konjica" blizu prvog mesta u GRUPI SMRTI

Novosti online

26. 09. 2022. u 13:19 >> 13:20

ITALIJA stiže u Budimpeštu.

МАЂАРСКА КАО У ЕРИ ПУШКАША: Лака коњица близу првог места у ГРУПИ СМРТИ

Foto: Profimedia

Na žrebu za diviziju "A" Lige nacija svi su priželjkivali Mađarsku. "Laka konjica" delovala je kao idealan protivnik za osvajanje sigurnih bodova, ali naše severne komšije demantovale su čitavu Evropu. U "grupi smrti" sa Nemačkom, Engleskom i Italijom prosto dominiraju. Puleni Marka Rosija imaju na svom kontu 10 bodova i blizu su prvog mesta, a za to im je potreban bod protiv aktuelnog šampiona Starog kontinenta Italije. 

Mađarska jednostavno briljira, i zlatna generacija Ferenca Puškaša bila bi ponosna na partije svojih naslednika. Pre samo tri dana upisan je jedan od najvećih trijumfa ove selekcije - savladana je Nemačka u Lajpcigu rezultatom 1:0.

Gol vredan tri dragocena boda Mađarska je postigla u 17. minutu nakon kornera koji je izveo Dominik Soboslaj. As Lajpciga poslao je loptu na prvu stativu gde ju je dočekao Salai i petom poslao u mrežu domaćina. Gol zaostatka predstavljao je dodatni motiv za domaćina koji je po istom scenariju otvorio i utakmicu na Puškaš Areni, ali za razliku od tog susreta, ovaj put "panceri" nisu uspeli da pronađu rupu u defanzivi Rosijevog tima.

Pobeda aktuelne generacije Mađarske raspršila je mit o neosvojivom Lajpcigu prekinuvši niz od 11 trijumfa Nemaca u ovom gradu, ali i još jednom potvrdila da je fudbalska javnost sa pravom sve češće poredi sa legendarnom "lakom konjicom", generacijom koja je "pancerima" zadala jedan od najbolnijih udaraca - 8:3.

Minimalnom pobedom, doduše na svom terenu, i Italija je stigla do celog plena. Dugu loptu Leandra Bonućija Raspadori je dočekao na levoj strani i na ivici šesnaesterca prvo se oslobodio Vokera, a potom uputio neodbranjiv udarac. Pogodak novog aduta Napolija u ofanzivi nije srušio snove Engleske koja je pretila u nastavku susreta, međutim, niz pokušaja od kojih su najbolja dva bila udarci Harija Kejna, nisu doneli promenu rezultata.

Nakon neiskorišćenih šansi Gordog Albiona, za koje značajan deo zasluga ide na račun Donarume, Di Marko je mogao u 84. minutu da otkloni sve dileme, ali je sreća bila na strani gostiju jer se lopta od stativu odbila u posed Engleske.

Jedini poraz u ovom ciklusu Mađarska je doživela upravo od večerašnjeg rivala. Italija je u Ćezeni slavila sa 2:1 golovima Barele i Pelegrinija.

NAŠ TIP: Ukupno golova 2-4 (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)