UDINEZE U STRAŠNOJ SERIJI: Inter nema izbora, mora da pobedi u Udinama

M.T.

18. 09. 2022. u 08:11

NEROAZURI su doživeli dva poraza u poslednja četiri kola.

УДИНЕЗЕ У СТРАШНОЈ СЕРИЈИ: Интер нема избора, мора да победи у Удинама

FOTO: Tanjug/AP

Ekipa Udinezea ove sezone je zaista u odličnoj formi, ali to treba potvrditi i danas od 12.30 kada na stadion ''Friuli'' dolazi Inter u okviru sedmog kola italijanskog šampionata.

Trener Andrea Sotil je sjajno našpanovao tim sa istoka Italije koji je sezonu počeo porazom od Milana, ali posle toga je Udineze redom rušilo rivale. "Zebre" su posle Milana remizirale sa Salernitanom, da bi potom usledila serija od četiri uzastopne pobede što je Udinezeu donelo četvrto mesto na tabeli Serije A sa 13 osvojenih bodova i najbolji start prvenstva u poslednjih osam godina.

Udineze ima samo bod manje od Milana, Atalante i Napolija koji su na vrhu tabele i uz Juventus su jedine neporažene ekipe u italijanskom šampionatu, a u prethodnom kolu je Sotilova ekipa savladala Sasuolo u gostima sa 3:1. Ipak, Udineze je do sada od jačih ekipa igrao samo protiv Milana i Rome, zabeleživši poraz i pobedu, tako da pravi ispiti tek očekuju tim iz Udina.

Inter je sa druge strane upao u problem konstantnosti što se tiče Serije A pošto su "neroazuri" u poslednja četiri kola ostvarili po dve pobede i poraza. Ekipa Simonea Inzagija u sezonu je ušla sa dva trijumfa, a onda je usledio neuspeh protiv Lacija, da bi posebno bolan bio poraz protiv Milana u gradskom derbiju.

Trenutno je Inter na šestom mestu tabele sa 12 bodova, jednim manje od Udinezea, a u prethodnom kolu je minimalnim rezultatom savladao Torino, da bi u međuvremenu i u Ligi šampiona ostvario trijumf protiv Viktorije Plzenj u gostima.

Sotil protiv Intera ne može da računa na povređene Leonarda Butu i Adama Mesinu, dok bi možda na klupi mogao da se nađe Jaka Bijol koji se oporavio od povrede. Inter takođe nema previše problema sa izostancima. Romelu Lukaku i dalje nije u potpunosti fit, a uz njega će gostovanje u Udinama propustiti Hakan Čalhanoglu i Dalber.

Inter je uspešniji u međusobnim mečevima protiv Udinezea. "Neroazuri" su u poslednjih 10 susreta sa "zebrama" pobedili sedam puta, dok je Udineze slavio samo jednom uz dva nerešena meča. Udineze kod kuće nije uspeo da pobedi Inter već devet godina, a poslednji trijumf protiv tima iz grada mode Udineze je imao u decembru 2017.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)