SUSRET NEPORAŽENIH: Ko će zadržati savršen učinak, Keln ili Union

M.T.

11. 09. 2022. u 08:48

Oba tima imaju odličan start sezone.

СУСРЕТ НЕПОРАЖЕНИХ: Ко ће задржати савршен учинак, Келн или Унион

Foto: Profimedia

Utakmica šestog kola Budenslige u kojem će danas od 15.30 Keln na stadionu ''RajnEnergi'' dočekati Union Berlin u susretu timova koji još uvek ne znaju za poraz ove sezone u domaćem šampionatu.

Keln je u prethodnih pet kola ostvario sve pobede i tri nerešena rezultata, a prethodnog vikenda je u prvenstvu posle tri uzastopna remija uspeo da savlada Volfsburg. "Jarčevi" su trenutno na sedmom mestu na tabeli sa devet osvojenih bodova i eventualni trijumf protiv berlinskog kluba bi sastav Štefana Baumgarta mogao da približi vrhu, a činjenica je da Keln nastavlja sa dobrim partijama iz prošle sezone koju je okončao upravo na sedmoj poziciji.

"Jarčevi" imaju veoma dobar početak sezone, a Union još bolji. "Čelični" su prošlu sezonu završili kao petoplasirani tim na tabeli Bundeslige, a i ove sezone su veoma ozbiljni. Ekipa iz prestonice Nemačke je u prethodnih pet kola tri puta slavila i dva puta igrala nerešeno i meč protiv Kelna bi mogao da odluči ko će ostati neporažen. Berlinci su trenutno na petom mestu na tabeli sa 11 bodova, dva mesta bolje plasirani i sa dva boda više u odnosu na Keln. Eventualnom pobedom mogu i da izbiju na čelo tabele ukoliko Frajburg ne savlada Menhengladbah.

Oba tima su u između dva kola nemačkog šampionata imali i evropske ispite. Keln je u Ligi konferencija, gde se nalazi u grupi zajedno sa Partizanom, odigrao nerešeno 1:1 u gostima protiv Nice, dok je Union Berlin u Ligi Evrope doživeo pred svojim navijačima minimalan poraz od belgijskog Rojal Uniona.

Trener Baumgart ima priličnu glavobolju sa sastavom tima jer Keln ima veliki broj povređenih igrača. Protiv Uniona neće igrati Julijan Šabot, Beno Šmic, Matijas Olesen, Dimitrojos Limnios, Mart Ut i Sebastijan Anderson. Urs Fišer ima znatno manje problema sa povređenim igračima pošto će meč protiv Kelna propustiti samo Timo Baumgartl, Diogo Lejte, Džordan Sibaču.

Tradicija je u potpunosti na strani berlinskog kluba. Union je na poslednjih osam mečeva, što u Bundesligi što u "cvajti", savladao čak šest puta Keln dok su dve utakmcie okončane nerešenim rezultatom, a "Jarčevi" nemaju nijednu pobedu. Poslednji put je Keln slavio protiv Uniona pre osam godina.

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili