SPORTING STIŽE U NEMAČKU: "Lavovi" protiv Ajntrahta pokušavaju da se vrate u formu

M.T.

07. 09. 2022. u 08:19

Frankfurtski "orlovi" sve bolji posle lošeg starta sezone.

СПОРТИНГ СТИЖЕ У НЕМАЧКУ: Лавови против Ајнтрахта покушавају да се врате у форму

FOTO: Tanjug/AP

Prošle sezone je Ajntraht iz Frankfurta osvojio Ligu Evrope i tako se kvalifikovao za Ligu šampiona i nema sumnje da će "orlovi" dati sve od sebe da odigraju što bolje u elitnom takmičenju gde će danas od 18.45 dočekati na stadionu ''Dojče Bank Park'' ekipu portugalskog Sportinga u okviru prvog kola grupe "D", u kojoj se nalaze još Totenhem i Marselj.

Posle sporog početka sezone i zaređanih poraza u Superkupu Evrope i na startu Bundeslige, Ajntrah iz Frankfurta je uspeo da podigne formu. Prošlosezonski osvajač Lige Evrope uspeo je da poveže četiri meča bez poraza u Bundesligi pošto je ostvario dva remija i dve pobede. Pred dolazak Sportinga, Ajntraht je u Bundesligi pomalo neočekivano ubedljivo savladao Lajpcig sa 4:0. Ipak zbog sporijeg starta sezone Ajntraht je trenutno na 10. mestu sa osam osvojenih bodova, a verujemo da je i traga ostavio prelazak legende kluba, inače našeg reprezentativca Filipa Kostića u Juventus.

Sporting je prošle sezone osvajanjem drugog mesta u portugalskom šampionatu obezbedio sebi mesto u Ligi šampiona. Međutim, početak ove sezone nije baš najbolji za tim iz Lisabona. Ekipa trenera Rubena Amorima krenula je sa pobedom i remijem u novu sezonu, a onda u naredna tri kola dva puta uzastopno pretrpela poraze, u derbiju od Porta i odmah potom od Šaveša. Ipak, prethodnog vikenda Sporting je prekinuo niz od dva poraza pobedom protiv Eštorila. Zbog toga su "zeleno-beli" posle pet kola portugalskog šampionata na osmom mestu sa sedam osvojenih bodova, osam manje od prvoplasirane Benfike koja ima maksimalan učinak.

Oliver Glasner ostao je baš pred početak Lige šampiona bez Sebastijana Rodea koji se povredio prethodnog vikenda u meču protiv Lajpciga. Osim njega u timu neće biti ni Almamija Turea ni Aurelija Buta, dok nije sigurno igranje Luke Pelegrinija. Ruben Amorim nema velikih glavobolja pred večerašnji meč. Trener Sportinga neće moći da računa samo na dvojicu igrača, Danijela Bragancu i Hovanea Kabrala.

Večerašnji meč biće prvi međusobni koji su ova dva tima odigrali u evropskim klupskim takmičenjima, a zanimljivo je da nikada do sad nisu odigrali ni prijateljski meč.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,1)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)