SVE SPREMNO ZA SPEKTAKL NA SELTIK PARKU: U goste stiže šampion Evrope

M.T.

06. 09. 2022. u 08:45

OVA dva tima ne znaju za neuspeh u novoj sezoni.

СВЕ СПРЕМНО ЗА СПЕКТАКЛ НА СЕЛТИК ПАРКУ: У госте стиже шампион Европе

Foto: Profimedia

Šampion Škotske Seltik se posle četiri godine vratio u Ligu šampiona, tačnije stigao do grupne faze i odmah na startu, u prvom kolu grupe "F" večeras od 21 čas dočekuje na svom ''Seltik parku'' branioca titule u Ligi šampiona Real Madrid.

Ovo bi mogao da bude jedan od interesantnijih mečeva prvog kola, pošto je Seltik u odličnoj formi. Šampion Škotske je odbranu titule u domaćem prvenstvu počeo na sjajan način, sa šest pobeda u šest kola uz gol-razliku 25:1, a poslastica za navijače je stigla u prethodnom kolu kada je tim menadžera Angelosa Postekoglua napravio sjajnu uvertiru za dolazak Real Madrida pošto je u "Old firmu" savladao ubedljivo najvećeg rivala Rendžers sa 4:0. Međutim, bez obzira na vrednu pobedu, gostovanje Reala je ipak nešto sasvim drugo.

Kraljevski klub, vlasnik 14 titula šampiona Evrope, odlično je ušao u novu sezonu La lige u kojoj takođe brani titulu. Tim Karla Ančelotija je u prva četiri kola ostvario sve pobede, a poslednji u nizu rivala koji su morali da polože oružje pred "los blankosima" bio je Betis u prethodnom kolu koji je poražen sa 2:1. Jedino što može do određene mere da zabrine Ančelotija je činjenica da je njegov tim na svakoj od četiri utakmice španskog šampionata primio po jedan gol.

Menadžer Seltika Angelos Postekoglu nema velikih problema što se tiče povređenih igrača. Siguran je izostanak Josuke Idegučija zbog povrede noge, dok su pod znakom pitanja jedan od najboljih igrača tima Kjogo Furuhaši i Karl Starfelt koji su se povredili u "Old firmu" protiv Rendžersa. Slično je sa povredama u Real Madridu. Karlo Ančeloti nije mogao da računa na Hesusa Valjeha i Alvara Odrizolu u meču protiv Betisa i biće bez njihove pomoći i u Škotskoj.

Ova dva tima odigrala su samo dve takmičarske utakmice. U pitanju je bio dvomeč četvrtfinala nekadašnjeg Kupa šampiona pre 42 godine, a kraljevski klub je posle poraza od 2:0 u prvom meču, uspeo da slavi sa 3:0 u revanšu i plasira se u finale. Seltik i Real odigrali su i jedan prijateljski meč pre 10 godina, kada su Španci slavili sa 2:0.

Seltik jeste bio veoma ubedljiv protiv najvećeg rivala u derbiju, ali teško da će Karlo Ančeloti i družina dozvoliti da odmah na početku takmičenja u kojem brane titulu dožive neuspeh.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,68)

TIP ZA HRABRIJE: 2&GG (kvota 3,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a