PROŠLE NEDELJE NA SEVERU, SADA NA ZAPADU LONDONA: Vest Hem posle Totenhema gostuje Čelsiju

M.T.

03. 09. 2022. u 09:24

"ČEKIĆARI" su podigli formu posle slabog početka sezone, "plavci" počeli da se previše sapliću.

ПРОШЛЕ НЕДЕЉЕ НА СЕВЕРУ, САДА НА ЗАПАДУ ЛОНДОНА: Вест Хем после Тотенхема гостује Челсију

FOTO: EPA

Navijači Čelsija ne smatraju Vest Hem za velikog rivala, ali će njihovi ljubimci danas na ''Stamford Bridžu'' od 16 časova dočekati "čekićare" u meču šestog kola Premijer lige u derbiju zapadnog protiv istočnog Londona.

Čelsi je posle dobrog početka sezone i četiri boda iz dva meča u naredna tri kola neprijatno iznenadio svoje navijače pošto je dva puta poražen od Lidsa i Sautemptona u prošlom kolu. Između dva neuspeha ugurala se pobeda protiv Lestera, ali su "plavci" trenutno tek na 10. mestu sa sedam bodova iz pet kola što je malo za ono što su navijači navikli. Posebno je za navijače zabrinjavajuće što Čelsi naredne nedelje startuje u Ligi šampiona gde će u prvom kolu igrati u Zagrebu protiv Dinama.

U prošlom kolu je Vest Hem je igrao još jedan derbi Londona, a već u ovom kolu "čekićari" nastavljaju dvoboje sa gradskim rivalima, ali ovog puta iz zapadnog Londona pošto idu na ''Stamford bridž'' dom fudbalera Čelsija. Vest Hem se konačno malo trgao posle lošeg starta sezone i tri uzastopna poraza pošto je četa Dejvida Mojesa u prethodna dva kola uspela da osvoji četiri boda pobedom protiv Aston Vile i nerešenim rezultatom protiv Totenhema. Dobar meč protiv Čelsija značio bi "čekićarima" koji će naredne nedelje krenuti sa takmičenjem u Ligi konferencija gde će dočekati rumunski FCSB.

Tomas Tuhel neće za meč protiv Vest Hema moći da računa na Ngolo Kantea, zatim ni na Pjera Emerika Obamejanga, kao ni na Denisa Zakariju. Slična je situacija i sa menadžerom Vest Hema Dejvidom Mojesom koji takođe bez trojice igrača mora da razmišlja o sastavu za Čelsi pošto u timu neće biti Najefa Agerda, Krega Dosona i Bena Džonsona. Đanluka Skamaka će možda biti u timu ukoliko se oporavio od virusa zbog kojeg je preskočio meč protiv Totenhema.

Kada se radi o međusobnim susretima ova dva tima su izjednačena pošto Čelsi i Vest imaju po četiri ostvarene pobede dok su dve utakmice završene nerešenim rezultatom.

Prošle sezone oba tima su ostvarila po jednu pobedu, a Vest Hem je poslednji put na Stamfordu slavio pre skoro tri godine. Bez obzira na nešto lošije rezultate u odnosu na uobičajne, Čelsi je ipak favorit protiv Vest Hema.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,6)

TIP ZA KARTONE: više od 2,5 (kvota 1,41)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?