SUDAR IGRAČKIH LEGENDI: Megdan DŽerarda i Lamparda na "Vila parku"

Novosti online

13. 08. 2022. u 08:26 >> 09:47

UTAKMICA je na programu pd 13 časova i 30 minuta.

СУДАР ИГРАЧКИХ ЛЕГЕНДИ: Мегдан Џерарда и Лампарда на Вила парку

Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Fudbaleri Aston Vile dočekaće Everton u prvom meču drugog kola engleske Premijer lige. Utakmica u Birmingemu biće prilika za obe ekipe da stignu do prvih bodova u sezoni. Domaćin je poražen od Bornmuta na gostovanju sa 2:0, dok je bolji od kluba sa "Gudisona" bio Čelsi rezultatom 0:1.

Popularni "lavovi" razočarli su na premijeri. Novi-stari član elite nadigrao je pulene Stivena Džerarda u svakom smislu. Aston Vila je delovala smušeno i izgubljeno, organizacija i koncept u igri nije postojao, a sve se svodilo na individualne akcije Kutinja.

Ako se uzme u obzir i ekspresno vođstvo domaćina, letargija je trajala skoro svih 90. minuta.

Džeferson Lerma je pogodio već u drugom minutu, od tog momenta "trešnjice" su se povukle i svoju šansu vrebale iz kontranapada. Menadžer Skot Parker je svesno prepustio posed lopte Aston Vili koja to nije znala da iskoristi. Konačan rezultat postavio je Kifer Mur u 80. minutu.

"Karamele" su porazom od Čelsija (0:1) prekinule sjajan niz od devet godina bez poraza na otvaranju prvenstva. Prvi put od 2012. godine Everton je poražen u prvom kolu, a jedan od glavnih krivaca za to je Žoržinjo koji je bio strelac jedinog gola na meču.

Frenk Lampard je na prvi problem naišao u 18. minutu kada se Mejson Holgejt teže povredio i na terenu ga je zamenio Ben Godfri. Ukazivanje pomoći je potrajalo, pa je prvo poluvreme produženo čak osam minuta.

U devetom minutu nadoknade, Dukure je neoprezno startovao nad Benom Čilvelom i sudija je pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Žoržinjo i rutinski savladao Džordana Pikforda.

Everton je pokušavao da dođe do izjednačenja i najbliži tome je bio kada je Demaraj Grej istrčao pred Eduara Mendija, ali je Tijago Silva uspeo da ga izblokira i lopta je završila u gol autu. 

Drugo poluvreme je takođe imalo veću nadoknadu, ovoga puta čitavih 10 minuta, ali nije bilo promene rezultata.

Prethodne sezone Aston Vila je u oba navrata savladala Everton - 0:1 i 3:0.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)