RIVIJERA JE DOBRO MESTO ZA VAĐENJE FLEKA: Strazbur protiv Nice juri prve bodove u novoj sezoni

M.T.

14. 08. 2022. u 09:28

DANAS od 17.05 na Azurnoj obali videćemo susret između Nice i Strazbura

РИВИЈЕРА ЈЕ ДОБРО МЕСТО ЗА ВАЂЕЊЕ ФЛЕКА: Стразбур против Нице јури прве бодове у новој сезони

Foto: Profimedia

Lusijen Favr se posle dve godine u Borusiji iz Dortmunda vratio u Nicu odakle je i zapao za oko Milionerima, ali novi početak na francuskoj rivijeri nije baš prošao kao po loju pošto je Nica na startu nove sezone Lige 1 remizirala sa povratnikom u elitni rang Tuluzom.

Priliku za popravni Nica će imati danas od 17.05 kada na "Alijanc Rivijeru" dolazi Strazbur koji je u prvom kolu pred domaćim navijačima poražen od Monaka, iako je postigao i gol za izjednačenje koji je VAR poništio zbog nedozvoljene pozicije u kojoj se našao Dijalo.

Prošle sezone Nicu i Strazbur delilo je tri boda, koliko je Nica imala više i obezbedila izlazak u Evropu dok je Strazbur ostao bez ulaznice za evropska klupska takmičenja.

Nica se protiv Tuluza propisno namučila i čak bila u rezultatskom zaostatku, ali je novajlija Aron Remzi uspeo da tri minuta po ulasku u igru postigne lep gol i donese bod Nivi koja je doduše imala i prilike da osvoji sva tri boda, ali je golman Tuluza Maksim Dupe bio na visini zadatka i sačuvao važan bod povratniku u Ligu 1.
Dok Nica može da bude zadovoljna što je spasila bod protiv Tuluza, Strazbur je ostao praznih šaka potiv Monaka, ali je to bilo i očekivano. Nije Strazbur ni bio ravnopravan protivnik sve do poslednjih pola sata meča, ali je tada klubu iz Alzasa zafalilo i malo sreće da otkinu bod "kneževima". 

U Nici i dalje ne mogu da računaju na povređenog Kaspera Dolberga koji je već mesec dana van stroja, dok se protiv Tuluza povredio Morgan Šnajderlin i njega takođe neće biti na današnjoj utakmici.

Strazbur će i dalje biti lišen pomoći Karloa File, Nordine Kandila i Eiđi Kavašime koji su se povredili na pripremnim mečevima, dok je protiv Monaka povredu zadobio Ibrahima Sisoko i neće igrati protiv Nice. 

Možda Strazburu Nica i ne dolazi u lošem trenutku pošto klub sa istoka Francuske ume da igra sa timom sa Azurne obale. U prehodnih 10 međusobnih utakmica u okviru Lige 1, Strazbur je pet puta uspevao da ostvari trijumf, dok je Nica slavila tri puta uz dva meča završena nerešenim rezultatom.

Štaviše, Strazbur je na prethodna dva gostovanja u Nicu uspeo da ostvari dve pobede i to bez primljenog gola. Zanimljiv je podatak da su na spomenutih 10 mečeva samo u dva navrata oba tima postizala po gol.

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,63)

TIP ZA HRABRIJE: 2 (kvota 3,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)