KAKO SE SNIMAJU ČUVENE TURSKE TV SERIJE: „Novosti“ u najvećem studiju na otvorenom u Evropi u Istanbulu

I. Samardžić

22. 05. 2024. u 11:09

Ovde su nastale neke od najgledanijih istorijskih serija poput „Osmana osvajača“ i „Uskrsnuća Ertugrula“. Pod vedrim nebom oživljavaju likovi iz drevnih početaka osmanskog carstva, a nasrećniji posetioci naći će se u društvu poznatih glumaca.

КАКО СЕ СНИМАЈУ ЧУВЕНЕ ТУРСКЕ ТВ СЕРИЈЕ: „Новости“ у највећем студију на отвореном у Европи у Истанбулу

Foto: Novosti

Istorijske građevine, palate, tvrđave, desetine tradicionalnih turskih šatora, nameštaj, replike drevnog oružja, raskošni kostimi, nakit...sve ovo „krije“ se na veličanstvenom prostoru od gotovo 140 hektara, u Istanbulu, u pažljivo konstruisanoj scenografiji za snimanje najpoznatijih turskih TV serija. Ekipa „Novosti“ provela je dan u „Bozdag studiju“, najvećem ovakve vrste u Evropi i trećem po veličini na svetu.

Foto: Novosti

- Ovde su snimane neke od najgledanijih turskih istorijskih serija poput „Osmana osvajača“ i „Uskrsnuća Ertugrula“. Ovde, u studiju pod vedrim nebom, kao svojevrsna magija, oživljavaju likovi i scene iz drevnih početaka Osmanskog carstva. Svaki delić grandiozne scenografije otkriva poseban aspekt nasleđa Osmanskog vladanja uranjajući mnogobrojne posetioce u bogatu tapiseriju turske kulture – otkrivaju nam ljubazni domaćini iz „Bozdag produkcije“.

Foto: Novosti

Studio svoja vrata otvara posetiocima kako bi običnom gledaocu dočarao ovdašnju istoriju i tradiciju. Od učenja jahanja, preko isprobavanja raskošnih kostima, do rada u starim zanatskim radionicama, turisti tako istražuju nekadašnji svakodnevni život naroda Kaji, predaka osnivača velike turske imperije Osmana I.

Foto: Novosti

U pažljivo osmišljenoj prodavnici mogu se kupiti i kostimi, nakit, posuđe ili replike oružja koji su korišćeni tokom snimanja poznatih serija koje su stekle svetsku slavu. Oni najsrećniji, u studiju će sresti i poznate glumce koji će im iz prve ruke prepričati detalje sa seta. Bar na trenutak tako će vam se učiniti da ste deo ove filmske magije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKAV ČOVEK! Evo u čemu je Dušan Vlahović došao na pripreme fudbalske reprezentacije Srbije za EURO 2024 (FOTO)