ZAGREVANJE ZA LIGU ŠAMPIONA: Radnik stiže na "Rajko Mitić"

V.D.

29. 07. 2022. u 09:33

AKTUELNI šampion sastaje se sa ekipom iz Surdulice u okviru četvrtog kola Superlige Srbije.

ЗАГРЕВАЊЕ ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА: Радник стиже на Рајко Митић

FOTO: FK Crvena zvezda

Izabranici Dejana Stankovića su posle tri prvenstvena duela na prvom mestu na tabeli i jedini tim sa osvojenih maksimalnih devet bodova. Pobede nad Radničkim iz Niša i Kolubarom na domaćem terenu od 4:0 i 5:0, kao i trijumf na gostovanju Mladosti u Lučanima rezultatom 1:2, dali su pravi vetar u leđa lideru Superlige kojeg u narednom periodu očekuju veliki izazovi.

Najubojitiji igrač tima iz Ljutice Bogdana je Milan Pavkov sa četiri postignuta gola, Aleksandar Katai je zaslužan za tri, dok su se po jednom u strelce upisali Kings Kangva, Gelor Kanga, Osman Bukari i Stefan Mitrović.

FOTO: M. Vukadinović


Radnik je nešto slabije ušao u sezonu. U prva tri kola je osvojio svega jedan bod i to u remiju bez golova sa Radničkim iz Kragujevca kod kuće. Osim toga, Surduličani su doživeli i poraz od Spartaka u Subotici (2:0), ali i na domaćem terenu od novosadske Mladosti (1:2).

Ceh lošim rezultatima je platio trener Aleksandar Linta koji je sporazumno raskinuo ugovor sa klubom, a do daljeg ekipu će predvoditi njegov zamenik Branislav Bajić.

Gosti imaju respektabilan sastav, na golu je pouzdani čuvar mreže Stefan Ranđelović, koji se prošle sezone istakao odbranama protiv Crvene zvezde. Poslednja linija se sve više uigrava, pa su po bokovima zacementirani Dušan Hodžić i Uroš Stojanović, dok štoperski tandem čine Leandro Pinto, pridošlica iz Proletera i jedan od najboljih stranaca u Superligi. U sredini su Mihajlo Oreščanin, Predrag Medić i Vasilije Janjić. Po krilima deluju Miloš Spasić i Siniša Babić. U napadu su Uroš Milovanović i Bukašin Bogdanović, tako da će strateg Surduličana biti na slatkim mukama.

FOTO: M. Vukadinović


Crvena zvezda i Radnik su do sada odmerili snage na 17 duela, domaćin ima pozitivan skor protiv ekipe sa juga Srbije. Aktuelni šampion je slavio na čak 15 susreta, dok su gosti trijumfovali jednom i isto toliko puta meč je završen nerešenim ishodom.

Poslednja utakmica između klubova odigrana je 13. decembra 2021. godine, a duel ja završen rezultatom 1:1. Ekipa sa stadiona "Rajko Mitić" je povela preko Aleksandra Kataija u 36. minutu iz penala, da bi gosti stigli do izjednačenja pred kraj susreta, a strelac je bio Bogdan Stamenković. 


Puleni Dejana Stankovića su apsolutni favoriti pred svojim "delijama" i očekujemo rutinski trijumf "crveno-belih". Kvota na kec je jako mala, tako da savetujemo da je pojačate sa od dva do pet golova.


NAŠ PREDLOG: 1&2-5 (kvota 1,4)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VLAHOVIĆ NA KRITIKE ODGOVARA GOLOVIMA: Kaljari je u fenomenalnoj formi