JEDNA VELESILA NAPUŠTA PRVENSTVO: Mogu li "azuri" do iznenađenje?

V.D.

28. 06. 2022. u 12:38

DANAS od 17 časova na "NTC stadionu" u Senecu očekuje nas prvi polufinalni meč evropskog prvenstva za fudbalere do 19 godina

ЈЕДНА ВЕЛЕСИЛА НАПУШТА ПРВЕНСТВО: Могу ли азури до изненађење?

Foto: Profimedia

Sudar prvoplasirane i drugoplasirane ekipe u grupama. 

Englezi su se prošetali kroz grupu i sa maksimalnih devet bodova i bez primljenog gola izborili plasman u polufinale. 

U prvom kolu savladali su Austriju sa 2:0 golovima Čukvuemeke i Divajna. Veznjak Aston Vile je bio i asistent prilikom drugog gola.

Tri dana kasnije na red je došla naša reprezentacija koju su, nažalost, Englezi ispratili sa četiri gola u mreži, da bi u poslednjem kolu u borbi za prvo mesto u grupi pobedili Izrael minimalnim rezultatom.

Sa druge strane, Italijani su bili manje efikasni i doživeli su i ubedljiv poraz u poslednjem kolu.

U Dunajskoj Stredi selekcija Italije je pobedila Rumuniju sa 2:1. Oni su poveli efektnim pogotkom Tomasa Baldancija u 47, izjednačio je Luka Andronaćea u 53, a pobedu Italiji doneo je Kristijan Volpato u 68. minutu.

U drugom kolu "azuri" su savladali "sokolove" minimalnim rezultatom. Jedini strelac na tom meču bio je fudbaler Napolija Đuzepe Ambrozino. 

Treće kolo je moglo bi se reći "skresalo krila" Italijanima. Oni su poveli u 16. minutu golom Kristijana Volpata, fudbalera Rome, ali su "trikolori" dodali gas i slavili sa ubedljivih 4:1. Nisu puleni selektora Nunziate ni toliko loše odigrali taj meč koliko je rezultat na semaforu govorio, ali svakako ukoliko žele prolaz u finale moraće da zaigraju mnogo bolje nego pre četiri dana.

Primećuje se u igri Italije izostanak lidera ove generacije Vilfrida Gnonta. Mladić koji je debitovao za seniorsku reprezentaciju, i već postigao pogodak. Naime, njegov Cirih zabranio mu je nastup uz obrazloženje da im je potreban u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Koliko se očekuje od Gnonta potvrđuju i poverenje Roberta Manćinija, selektora koji je pružio šansu u "A" selekciji momku poreklom iz Obale Slonovače.

Protekle sezone igrao je sa mnogo uspeha za novog šampiona Švajcarske, ekipu Ciriha. Odigrao je 36 utakmica, postigao 10 golova i zabeležio pet asistencija.

Ovog popodneva očekujemo veliku borbu. Englezi su blagi favoriti, ali ipak je ovo polufinale i svako ko je došao do te faze takmičenja sigurno da može i u finale.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,81)

TIP ZA HRABRIJE: 1&0-2 (kvota 4,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MILOŠ RAJIČIĆ: Lak posao za “večite”