DRAMA U SAUDIJSKOJ ARABIJI: Al Hilal u misiji odbrane trona

Novosti online

23. 06. 2022. u 09:17

ARGENTINSKI trener Ramon Dijaz kao da je tempirao formu za završnicu sezone. Klub iz Rijada gostuje Al Fatehu u pretposlednjem, 29. kolu Profesional lige.

ДРАМА У САУДИЈСКОЈ АРАБИЈИ: Ал Хилал у мисији одбране трона

Profimedia

Al Hilal je minule sezone zadao "domaći zadatak". "Šefovi" brane titulu u azijskoj Ligi šampiona i u prvenstvu Saudijske Arabije. Do samo pre mesec dana velikan iz Rijada teško je mogao zamisliti odbranu trofeja na domaćoj sceni.

Međutim, argentinski trener Ramon Dijaz kao da je tempirao formu za završnicu sezone. Uz prilično loš niz Al Itihada, Al Hilal je uspeo da se izjednači po broju bodova za "tigrovima" iz Džede i tako unese pravu dramu u Profesional ligu.

Pre nekoliko meseci klub je napustio napadač Bafetimbi Gomis, koji se vratio u Galatasaraj. Iskusni Francuz bio je ljubimac navijača i "udarna igla" ekipe, javnost je bila u blagom šoku zbog njegovog odlaska. Bogati vlasnici doneli su radost simpatizerima dovođenjem još jednog proverenog golgetera - Odiona Igala, bivšeg igrača Mančester junajteda. 

Nigerijac se sjajno snašao, postigao je 10 golova i tako pokazao da Gomisov izostanak neće biti hendikep. Ipak, Igalo nije najbolji strelac slavnog kluba. Musa Marega, razbijač iz Malija, na svom kontu ima jedan više. Nekadašnji golgeter Porta prva je violina Al Hilala, igrama u Saudijskoj Arabiji podseća na slavnog Hulka koji je takođe svoju afirmaciju stekao u stadionu "Dragao".

Možda najatraktivniji fudbaler za gledanje u čitavom prvenstvu je Mateus Pereira. Brazilac je nakon solidne 2020/2021. sezone u dresu Vest Bromvič Albiona mogao da ostane u Engleskoj i pojača neki od klubova sa sredine tabele. Ipak, Pereira je odabrao astronomski ugovor i u transferu vrednom 18.000.000 se preselio u Rijad.

Mateus možda nije opravdao uloženo kroz golove, ali je sa svojih 10 asistencija pokazao raskošni talenat i sjajan osećaj za završno dodavanje.

Al Fateh u poslednja dva susreta u sezoni može da nastupa bez pritiska. Trenutno su na šestoj poziciji sa 35 bodova.

Al Hilal je u fantastičnoj formi, upisao je četiri trijumfa u nizu, veliki su favoriti da ostvare i petu.

U prethodna četiri međusobna susreta oba kluba slavila su po dva puta. Al Fateh je u poslednjem savladao "šefove" kao gost rezultatom 3:2. 

NAŠ TIP: 2&2+ (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju