VELIKI DERBI, ALI SAMO NA PAPIRU: BATE gostuje posrnulom velikanu

Novosti online

28. 05. 2022. u 10:26 >> 12:36

BORISOV je zadržao okosnicu - Stanislav Dragun je još tu, u sastavu su i zanimljivi mladi igrači - Danila Nečajev, Vladislav Malkevič i Šokboz Umarov, dok defanzivu predvodi srpski levi bek Aleksandar Filipović

ВЕЛИКИ ДЕРБИ, АЛИ САМО НА ПАПИРУ: БАТЕ гостује посрнулом великану

Foto: Profimedia

U svetskom fudbalu je odavno uspostavljena veza između šansi tima za osvajanje šampionata i platnog spiska. U velikoj većini slučajeva onaj ko prikupi najjači tim osvoji titulu, a to se, po pravilu, pretvara u ozbiljnu sumu novca za servisiranje igrača.

U tom smislu, Šahtjor je pre početka sezone slavio za glavnog favorit prvenstva. Niko u ligi ne plaća igrače u rasponu od 15.000-25.000 evra mesečno. U klubu iz Sligorska ih je nekoliko. Aleksandar Gutor, Serhij Politevič, Juri Kendiš, a sada Igor Stasevič i Jegor Filipenko koji su stigi iz BATE-a. 

Ipak, slavni klub iz Borisova bolje je počeo sezonu, trenutno su vodeći tim, a u 10. kolu Visšaja lige gostuju Dinamo iz Bresta.

Kormilo BATE-a je početkom godine preuzeo Aleksandr Mihailov koji zanat u klubu peče skoro 10 godina. Mihailov nije bio prvi izbor BATE-a. Pre njega klub je pregovarao sa Aleksandrom Sednjevim i Artemom Radkovom, ali obe opcije su pale. Na kraju, talentovani strateg je dogovorio saradnju na godinu dana, a zadaci su maksimalni.

Borisov je zadržao okosnicu - Stanislav Dragun je još tu, u sastavu su i zanimljivi mladi igrači - Danila Nečajev, Vladislav Malkevič i Šokboz Umarov, dok defanzivu predvodi srpski levi bek Aleksandar Filipović

Očigledno je da je BATE opao u pogledu kvaliteta ekipe, ali okosnica tima omogućava mu da se bori za povratak titule, pored koje su "žuto-plavi" prolazili u poslednje tri godine.

U novu sezonu Dinamo ulazi kao državni klub, a spisak igrača tima iz Bresta promenio se do neprepoznatljivosti. Iz "zlatne" postave iz sezone 2019. u klubu više nema nikoga. Upravo je to i najveći problem "plavo-belih". Razdor u upravi rezultirao je lošim početkom, slavni klub se nalazi u zoni ispadanja sa samo četiri boda iz devet odigranih mečeva. Prilično skromno za kolektiv takvog renomea.

NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)