MOGU LI NAJTROFEJNIJI "PREŽIVETI"? Okser - Sent Etjen

V.D.

26. 05. 2022. u 10:23 >> 15:06

VEČERAS od 19 časova očekuje nas prvi meč baraža za Ligu 1

МОГУ ЛИ НАЈТРОФЕЈНИЈИ ПРЕЖИВЕТИ? Оксер - Сент Етјен

Foto: Profimedia

Na početku sezone nismo mogli ni da zamislimo da će najtrofejniji francuski klub biti na ivici ambisa i da će kroz baraž morati da traži opstanak u elitnom rangu.

"Zeleno-beli" su imali sreće jer je direktni rival za mesto koje vodi u baraž Mec gostovao na "Parku Prinčeva" sa koga je ispraćen sa pet pogodaka u mreži.

Sent Etjen je gostovao u Nantu i gubio sa 1:0, ali je veteran i legenda ove ekipe Roman Hamuma golom u 79. minutu doneo izjednačenje svom timu i dodatna dva meča "za preživljavanje". 

Priča se da će ovo biti poslednja sezona ovog fudbalera koji je mezimac navijača, koji su tokom tekuće sezone više puta kažnjavani od strane fudbalskog saveza zbog nereda na stadionu i van njega. Jednostavno, navijači ovog francuskog velikana nisu navikli na tako loše rezultate. 

Odbrana Sent Etjena je bila katastrofalna i primila čak 77 golova (gori od njih je bio samo poslednjeplasirani Bordo).

Ne pamte ljubitelji fudbala ovako loše predstave "zeleno-belih". Na 38 mečeva sakupili su svega 31 bod. Slavili su samo na 7 utakmica.

Sa druge strane, nekada stabilni prvoligaš iz Burgundije traži plasman u elitu nakon punih 10 godina. Zanimljivo je da su samo sezonu pre ispadanja igrali u grupnoj fazi Lige šampiona. 

Okser sigurno ulazi silno motivisan u ovaj dvomeč s obzirom na to da tokom decenije "tavorenja" u drugom rangu nijednom nije bio ni blizu povratka, tako da bi sada puleni trenera Žar Marka Furlana mogli da iskoriste šansu protiv "ranjenog" velikana.

Današnji domaćin je zauzeo treće mesto u Ligi 2. Direktan plasman u najviši rang im je izmakao za svega jedan bod, ispred njih se našao Ažaksio. Tim sa Korzike je bio totalni hit prvenstva zbog svoje gol-razlike. Na 38 mečeva postigao je svega 39 golova, a primio neverovatnih 19. 

Osvajanjem trećeg mesta Okser je morao da preskoči prvu stepenicu ka putu za elitu.

Pre šest dana u polufinalu baraža savladan je nakon penala petoplasirani tim Lige 2 Sošo.

Domaćin večeras izlazi u punom sastavu, dok za goste neće nastupati standardni levi bek Timoti Kolodžijak.

Kvota na Okser je u blagom padu i bukmejkeri im daju veće šanse u večerašnjem duelu, dok mi očekujemo tvrd meč bez mnogo golova jer je ulog jako veliki.

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ORLIĆIMA IZMIČE LIGA ŠAMPIONA: Kriza traje od početka decembra