LIGA EVROPE: "Đavoli" protiv tradicije

TIP redakcija

12. 04. 2023. u 13:35

PRVI mečevi četvrtfinala Lige Evrope igraju se u četvrtak

ЛИГА ЕВРОПЕ: Ђаволи против традиције

FOTO: AP/Tanjug

18.45 FEJENORD – ROMA

Repriza prošlogodišnjeg finala Lige konferencija. Tada su kao pobednici izašli fudbaleri Rome, ali „vučica“ se ne favorizuje jer Fejenord ove sezone igra fenomenalno. Pod palicom Arnea Slota ubedljivo vodi u šampionatu Holandije, uz to igraju veoma dopadljih i atraktivan fudbal. Ovo će biti sukob dva različita stila, pošto je poznato da Žoze Murinjo pogotovo u nokaut-fazi voli da što više umrtvi mečeve.

NAŠ PREDLOG: 2-3 (kvota 1,60)

21.00 LEVERKUZEN  – SENT ŽILOAZ

Prvi put će se ove dve ekipe naći jedna naspram druge. To i ne čudi jer je ovo Sen Žiloazu prvi izlazak u Evropu posle dugo vremena. Belgijanci imaju sezonu iz snova na međunarodnom planu. U poslednje vreme oba tima su uhvatili formu, što nagoveštava da će biti golova na oba meča.

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 2,25)

21.00 JUVENTUS – SPORTING

Pred Juventusom su dva puta kojim bi mogao da stigne do Lige šampiona naredne sezone. Jedan od njih je da osvoji Ligu Evrope. Ipak, pred ekipom iz Torina ne nalazi se nimalo lak zadatak, jer su Sportingu posle izbacivanja Arsenala u osmini finala sigurno porasli apetiti. U skorije vreme, ove dve ekipe su igrale 2017. u grupi Ligi šampiona. U Lisabonu je bilo 1:1, dok su bjanko-neri na svom stadionu dobili tesno 2:1.

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,83)

21.00 MANČESTER J. - SEVILjA

„Specijalisti“ za Ligu Evrope, ekipa Sevilje, još jednom se namerila na ovaj trofej. Dok im u prvenstvu ne ide baš najbolje uz novog trenera Hozea Luisa Mendilibara, imaće težak posao da izbace Mančester junajted. Ne tako davno 2020. u istom nadmetanju ove dve ekipe odmeravale su snage u polufinalu, a tim iz Andaluzije bio je bolji rezultatom 2:1 ali tada se igrao jedan meč zbog epidemije korona virusa. „Đavolima“ isto tako tradicija ne ide na ruku, pošto do sada nemaju pobedu protiv Španaca. Pored pomenutog duela, u osmini finala Lige šampiona 2018. godine Sevilja je bila bolja u dvomeču (2:1, 0:0), dok je u prijateljskom meču još 2013. takođe izašla kao pobednik (3:1).

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 2,10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)