SUDAR DVA POSLEDNJA ŠAMPIONA EVROPE: Čelsi je prošli put u Madridu ostvario Pirovu pobedu

O. M.

12. 04. 2023. u 11:53 >> 11:53

BRANILAC titule Real Madrid dočekuje Čelsi u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona.

СУДАР ДВА ПОСЛЕДЊА ШАМПИОНА ЕВРОПЕ: Челси је прошли пут у Мадриду остварио Пирову победу

FOTO: AP

Biće to duel dva poslednja šampiona Evrope, pošto je pre "kraljevskog kluba" ''ušati'' pehar krasio vitrine londonskih "plavaca" koji su ga osvojili u sezoni 2021/22. u finalu protiv Mančester sitija.

Real ga je prošlog proleća osvojio pobedivši u finalu Liverpul, ekipu koju je eliminisao u osmini finala. Bilo je 5:2 za izabranike Karla Ančelotija na "Enfildu", iako je domaći tim poveo sa 2:0, dok je revanš na stadionu "Santijago Bernabeu" završen pobedom Reala od 1:0. Nakon toga Real se baš nije proslavio na domaćoj sceni. Istina, demolirao je Barselonu (4:0) u revanšu polufinala Kupa i tako se osvetio večitom rivalu za poraz u ligaškom "El klasiku" nekoliko dana ranije, a pre toga još ubedljivije savladao Valjadolid sa 6:0. U obe ove utakmice blistao je Karim Benzema sa po jednim het-trikom. 

Ali kada ne igraju Benzema i Modrić, Real je prosečan tim, što je pokazao i proteklog vikenda protiv Viljareala. Sa Benzemom na terenu nekako je i išlo. Francuz je izašao u 60. minutu pri vođstvu "blankosa" od 2:1, a samo deset minuta kasnije Viljareal je izjednačio. Tada je ušao Modrić, ali već je bilo kasno da se povežu redovi, pa je Viljareal u 80. minutu stigao do pobede.

Čelsi je u osmini finala izbacio Borusiju iz Dortmunda posle 0:1 na "Vestfalenu" i 2:0 na "Stamford bridžu". Od te pobede, "plavci" su vezali četiri utakmice bez trijumfa. Odigrali su nerešeno sa Evertonom (2:2) i bez golova sa Liverpulom, a izgubili 1:2 od Aston vile i 0:1 od Vulverhemptona u utakmici u kojoj je Frenk Lampard zabeležio svoj drugi trenerski debi na klupi kluba u kome je kao igrač osvojio (skoro) sve što se može osvojiti. Kao trener nije osvojio još ništa, a kako je krenuo ovaj drugi mandat, teško je poverovati da hoće.

Priliku da nas demantuje i osvoji jedini trofej koji je još u opticaju za Čelsi, imaće u Ligi šampiona, ali prvo mora da eliminiše aktuelnog šampiona i rekordera u broju titula, zatim u eventualnom polufinalu boljeg iz dvomeča Mančester siti - Bajern, a onda u finalu Milan, Napoli, Benfiku ili Inter.

A šta god da uradi, sledeće sezone će ga verovatno na klupi Čelsija, bar tako navode mediji u Engleskoj i Španiji, zameniti sadašnji strateg Reala Karlo Ančeloti. 

Real i Čelsi sastajali su se u prethodna dva izdanja Lige šampiona. Domaćin je na putu do prošlosezonske titule u četvrtfinalu eliminisao ''plavce''. Posle poraza od 3:1 u Londonu, Čelsi se uzdigao u revanšu i stigao do produžetaka u kojima je Benzema doneo konačnih 3:2 i prolaz dalje. Sezonu ranije, Čelsi je u polufinalu eliminisao "kraljeve". Posle 1:1 u Madridu bilo je 2:0 u Londonu, golovima Tima Vernera i Mejsona Maunta. Zanimljivo je da su njih dvojica uz Antonija Ridigera bili strelci i prošle godine u Pirovoj pobedi Čelsija, dok je za Real pored Benzeme pogodio i Rodrigo.

Stariji ljubitelji fudbala sećaju se i jedinog okršaja ovih klubova u Superkupu Evrope. Bilo je to 1998, kada je Čelsi golom Gustava Pojeta savladao Real Madrid za koji je nastupao i Predrag Mijatović koji je samo nekoliko meseci ranije "kraljevskom klubu" doneo 32 godine čekanu titulu šampiona Evrope.

Real je ove sezone na četiri utakmice kod kuće u Ligi šampiona ostvario sve četiri pobede, uz gol-razliku 10:2, dok je Čelsi na strani zabeležio po dve pobede i poraza. 

NAŠ PREDLOG: 1X&3+ (kvota 2,30)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave