NAJZANIMLJIVIJE TEK SLEDI: Srbi jure krunu i plasman u Ligu šampiona

S .R.

15. 02. 2023. u 10:59

UŽIVAĆEMO u novim majstorijama Tadića, Vlahovića, Kostića, Matića, Pavlovića i Gudelja

НАЈЗАНИМЉИВИЈЕ ТЕК СЛЕДИ: Срби јуре круну и пласман у Лигу шампиона

Foto: Profimedia

Nastavlja se borba za trofej u Ligi Evrope mečevima 1/16 finala koji su na programu 16.februara.

Drugo po jačini evropsko nadmetanje, Liga Evrope, ove sezone u nokaut fazi ima dosta timova koji su u vrhu tabele, ili jurišaju ka trofeju u nacionalnim ligama. Osim bitke za pehar, takmičenje je značajno jer pobednik obezbeđuje ulaznicu za Ligu šampiona naredne sezone i prvi šešir. Pregršt srpskih fudbalera poput Tadića u Ajaksu, tandema Vlahović i Kostić u Juventusu, Matića u Romi, ili Pavlovića u Salcburgu, Gudelja u Sevilji imaju motiv da se domognu pehara.

Žreb je hteo da u 1/16 finala (prvi mečevi na programu 16. februara) dobijemo šlager dostojan finala. Susret između Barselone i Mančester junajteda ubedljivo je najzanimljiviji dvomeč.

Katalonci su prvi u prvenstvu Španije sa osetnom bodovnom prednošću u odnosu na Real, dok „đavoli“, od kako je nastavljen klupski fudbal nakon Mundijala, predstavljaju ekipu u jednoj od najboljih formi na Starom kontinentu. Predvodi ih sjajni napadač Markus Rašford.

Juventusu ima ubedljivo najveći motiv da se popne na pobednički tron, jer posle sankcija i oduzimanja 15 bodova od fudbalskog saveza Italije, teško će se putem šampionata domoći mesta koje vode u neko od evropskih takmičenja sledeće sezone (preti im i kazna UEFA). Prva “damina” prepreka ne bi trebalo da bude teška u vidu Nanta, čiji rezultati u prvenstvu Francuske pate upravo zbog igranja na više frontova.

Ajaks našeg Dušana Tadića imaće najteži zadatak - Union Berlin je otkrovenje sezone, ozbiljno se umešao u borbu za pehar u Nemačkoj, dok „kopljanici“ tek posle smene trenera, počinju da izlaze iz krize.

Okršaj između Salcburga i Rome biće duel između Strahinje Pavlovića i Nemanje Matića. „Bikovi“ u 21. veku nikada nisu otišli dalje od osmine finala u eliminacionim fazama. Stoga će imati težak posao protiv „vučice“, koju sa klupe predvodi Žoze Murinjo. Portugalac je uvek gladan trofeja, sigurno će silno želeti da nakon osvajanja Lige konferencije prošle godine nastavi niz i u Ligi Evrope.

Osim ovih mečeva, zanimljiv je duel između Bajer Leverkuzena i Monako, gde se očekuje dosta golova, kao i megdan između Sevilje i PSV Ajndhovena. Ove ekipe se u domaćim šampionatima nalaze u suprotnim smerovima, tim iz Andaluzije bori se za opstanak u La ligi, dok predstavnik Holandije cilja tron u svom prvenstvu. Pitanje je koliko snage za senzaciju ima Šahtjor protiv Rena posle odlaska najbolje igrača Mudrika u Čelsi, dok će Midtjilandu najveći problem protiv Sportinga biti manjak mečeva u nogama, jer danski šampionat još nije krenuo.

Revanš mečevi su na programu 23. februara, a pobednike dvomeča u narednoj rundi čekaju timovi koji su bili prvi u grupama i direktno obezbedili prolaz u osminu finala: Arsenal, Frajburg, Sen Žiloaz, Ferencvaroš, Fejenord, Betis, Sosijedad i Fenerbahče.

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)