ČELSIJEVA JEDINA SVETLA TAČKA JE LIGA ŠAMPIONA: ''Milioneri'' u formi dočekuju ovaj susret

V.M.

15. 02. 2023. u 09:08

BORUSIJA iz Dortmunda će ugostiti Čelsi u prvoj utakmici osmine finala najeltinijeg evropskog takmičenja.

ЧЕЛСИЈЕВА ЈЕДИНА СВЕТЛА ТАЧКА ЈЕ ЛИГА ШАМПИОНА: Милионери у форми дочекују овај сусрет

FOTO: AP/Tanjug

''Milioneri'' su u sjajnoj formi, vezali su šest pobeda u svim takmičenjima i u odličnoj atmosferi dočekuju ovaj susret. Što se tiče gosta, Čelsi za vikend nije uspeo da upiše tri boda u lokalnom derbiju protiv Vest Hema i nikako da uhvati zalet i opravda novac koji je uložen u tim, ''plavci'' su tradicionalno ekipa koja odlično igra u Ligi šampiona, a i nastupi u njoj su jedina svetla tačka Grejama Potera od kada je preuzeo tim umesto Tomasa Tuhela. 

Borusija je zauzela drugo mesto u grupi ''G''. Bila je ispred Kopenhagena i Sevilje, dok je Mančester siti završio kao prvoplasirani. Domaćin je u grupnoj fazi ostvario dve pobede, odigrao tri remija i doživeo poraz od Siti na ''Etihadu''. Ako gledamo Bundesligu, Dortmundu tu ide veoma dobro. Vezao je pet ligaških pobeda, poslednju je ostvario protiv Verdera od kojeg je bio bolji pre četiri dana sa 0:2. ''Milioneri'' su ''ušati'' trofej osvojili jednom u svojoj istoriji, to je bilo 1997. godine kada su u finalu savladali Juventus rezultatom 3:1.

Čelsi se prošetao kroz prvu fazu zauzveši prvo mesto u grupi ''E'' sa 13 osvojenih bodova. Zanimljivo je da je grupnu fazu započeo porazom od Dinama i remijem sa Salcburgom, ali je onda dao gas i ostvario četiri uzastopne pobede za rutinski prolazak u osminu finala. ''Plavcima'' ne cvetaju ruže u Premijer ligi, iako su neporaženi na prethodna četiri susreta zauzimaju razočaravajuće deseto mesto. 

Ova dva tima se nikada do sada nisu susrela, tako da će im ovo biti prvi međusobni duel u istoriji.

Domaćin će biti bez Morej Bauze, Mukoka i Volfa.

Čelsi u Nemačku dolazi bez Obamejanga, Badijašila, Broje, Kantea, Maduekea, Mendija i Pulišića, dok su pod znakom pitanja nastupi Fofane, Kovačića, Sterlinga i Zakarije.

Očekujemo jedan ujednačen meč između dve ekipe sličnog kvaliteta, verujemo da će biti dosta prilika na obe strane i zbog toga tipujemo da oba tima postižu gol.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,72)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)