ENGLESKA PODRHTAVA: Siti dolazi na ''Emirejts'' po prvo mesto!

V.M.

15. 02. 2023. u 11:46 >> 11:46

ARSENAL dočekuje Mančester siti u zaostaloj utakmici 12. kola Premijer lige.

ЕНГЛЕСКА ПОДРХТАВА: Сити долази на Емирејтс по прво место!

Foto: Profimedia

Došao je i taj dan! Konačno ćemo gledati duel dve prvoplasirane ekipe na tabeli. Arsenal je ušao u blagu krizu, izgubio je od Evertona i remizirao je sa Brentfordrom, na taj način je omogućio Sitiju da mu priđe na minus tri i ne sme da izgubi kako bi sačuvao prvo mesto. Što se tiče ''građana'', izabranici Pepa Gvardiole ne igraju na prepoznatljivom nivou ove sezone, ali sada imaju priliku da upišu jako bitna tri boda i zauzmu poziciju lidera na kojoj su navikli da se nalaze. Danas ćemo gledati dva najbolja napada lige domaćin je postigao 46 golova, dok je gost tresao mrežu protivnika čak 55 puta.

''Tobdžije'' na poslednjih pet ligaških duela imaju samo dve pobede, isto toliko remija i već pomenuti poraz od Evertona. Delovalo je da je Arsenal siguran na prvom mestu kada je na dobar način nastavio u drugom delu prvenstva ali sada je usledio pad i videćemo kako će se suočiti sa njim. Izabranici Mikela Artete i dalje nemaju poraz na svom terenu ove sezone, na deset utakmica slavili su osam puta dok su u dva navrata delili bodove i biće orni da produže neporaženi niz na ''Emirejtsu''. 

Siti ima jasan cilj na današnjem susretu, a to je osvajanje tri boda. ''Građani'' nisu navikli da budu na drugom mestu ali bili su strpljivi, igrali su solidno i sada im se otvorila prilika da se vrate na vrh. Na poslednjih pet ligaških utakmica imaju tri pobede uz dva poraza, za vikend su rutinski savladali Vilu sa 3:1. Gvardiola je na poluvremenu tog meča izvukao Holanda iz igre kako bi što odmorniji dočekao današnji susret. Norveška gol mašina je za sada postigla impresivnih 25 pogodaka. Siti je na poslednja dva gostovanja doživeo poraze, bolji od njega su bili Junajted i Totenhem. 

Ova dva tima su odigrala jedan meč ove sezone, Mančester je slavio u FA kupu sa 1:0 pogotkom Akea.

Domaćin će na ovom meču biti bez Elnenija, Žezusa, Nelsona i Smit-Roua.

Gvardiola u Londonu neće moći da računa na Mendija i Stounsa.

Očekujemo jedan ujednačen meč između dve odlične ekipe, verujemo da je momentum na strani Sitija, da će iskusni Gvardiola umeti to da iskoristi i predlažemo dvojku na ''građane''.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)