ZAO ČAS ZA BELGIJANCE: Dolazi Benfika, a Briž ne može da pobedi kod kuće

M.T.

15. 02. 2023. u 13:41 >> 13:41

DOMAĆIN je već sedam utakmica bez trijumfa pred svojim navijačima.

ЗАО ЧАС ЗА БЕЛГИЈАНЦЕ: Долази Бенфика, а Бриж не може да победи код куће

Foto: Profimedia

Fudbaleri Klub Briža večeras od 21 sat na stadionu ''Jan Brejdel'' dočekuju ekipu Benfike u prvom meču osmine finala Lige šampiona. Biće ovo prvi meč između Briža i Benfike koji u svojoj dosadašnjoj istoriji nisu nikad odigrali čak ni prijateljsku utakmicu.

Klub Briž bio je pravi hit grupne faze u Ligi šapiona pošto je beležio veoma dobre rezultate, zahvaljujući čemu je i stigao do druge pozicije u grupi iza Porta, a ispred Bajera iz Leverkuzena i Atletiko Madrida, obezbedivši tako prvi put u klupskoj istoriji plasman u eliminacionu fazu elitnog takmičenja. Međutim, nastavak takmičenja u Ligi šampiona možda nije mogao da dođe u gorem trenutku za Klub Briž.

Ekipa Skota Parkera ima dosta problema kada igra pred svojim navijačima, pred kojima nema pobedu u poslednjih sedam utakmica računajući sva takmičenja. Briž je krajem prošle godine smenio i trenera pošto je uprava bila nezadovoljna rezultatima u belgijskom šampionatu pa je umesto Karla Hefkensa stigao Skot Parker. Ipak, to nije za sada donelo rezultate pošto je na sedam mečeva u Župiler pro ligi Klub Briž samo jednom pobedio uz pet remija i jedan poraz. U prethodnom kolu šampionata Briž je remizirao sa Rojal Unionom i snovi o odbrani titule su verovatno gotovi pošto zaostatak za vodećim Genkom iznosi 20 bodova.

Za razliku od Briža, Benfiki je ovo četvrti put u poslednjih 11 sezona da je stigla do eliminacione faze u Ligi šampiona. Benfika je bila prva u grupi ispred Pariz Sen Žermena zahvaljujući većem broju golova u gostima. ''Orlovi'' su bili u seriji od sedam utakmica bez poraza u svim takmičenjima, da bi prošlog četvrtka izgubili posle penala od Brage u četvrtfinalu Kupa Portugala. U Primeiri za sada ide sve po planu pošto Benfika ima samo jedan poraz i pet bodova više od drugoplasiranog Porta.

Klub Briž bi mogao protiv Benfike da zaigra bez Tadžona Bjukenana, Anreasa Skova Olsena i Ferana Jutgle koji imaju probleme sa povredama. Ukoliko zaista ne budu mogli da igraju, trener Skot Parker mogao bi da se odluči za određene promene pa bi umesto Bjukenana mogao da startuje Antonio Musa.

Za razliku od Klub Briža, trener Benfike Rodžer Šmit nema nikakvih kadrovskih problema i u Belgiji će izvesti najjači sastav, verovatno bez nekog većeg mešanja karata, pa se očekuje da u zadnjoj liniji budu Morato, Nikolas Otamendi, Antonio Silva i Aleks Grimaldo.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,70)

TIP ZA HRABRIJE: 2&0-2 (kvota 4,10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre Pariz 2024?

RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre "Pariz 2024"?

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godinu od svog početka, u februaru 2022, možda i ne čudi što Ukrajina ne želi da vidi ruske sportiste na međunarodnim takmičenjima. Ipak, iako je doneta odluka da Rusi mogu na ovogodišnje Olimpijske igre - Pariz 2024, može da se desi da jedan od poznatijih ruskih takmičara tamo ne učestvuje, upravo "iz ukrajinskog razloga".

20. 05. 2024. u 15:35

Komentari (0)

VOLFSBERGER I AUSTRIJA RUŠE TRADICIJU: Ko će na megdan Hartbergu u borbi za Ligu konferencija