BRAJTON UZDRMAN POSLE PRVOG PORAZA: Da li se Lesterova crna serija završava na jugu Engleske?

M.T.

04. 09. 2022. u 09:40 >> 11:19

"GALEBOVI" i dalje u dobroj poziciji uprkos porazu od Mančester junajteda.

БРАЈТОН УЗДРМАН ПОСЛЕ ПРВОГ ПОРАЗА: Да ли се Лестерова црна серија завршава на југу Енглеске?

Foto: Tanjug/Michael Regan/Pool via AP

Brajton i Lester doživeli su poraze u prošlom kolu Premijer lige, a danas od 15 časova će "galebovi" na svom stadionu ''Falmer'' dočekati upravo "lisice" u šestom kolu Premijer lige.

Brajton je u prethodnom kolu doživeo prvi poraz u sezoni, a "galebovi" su položili oružje pred Fulamom kojeg je u vođstvo doveo Aleksandar Mitrović da bi Dank autogolom dodatno otežao situaciju svom timu. Brajton je do kraja samo uspeo da ublaži prvi poraz u sezoni preko Mekalistera. Ipak, ovaj poraz ekipu Grejema Potera nije koštao mnogo pošto su "galebovi" i dalje pri vrhu Premijer lige, tačnije na četvrtoj poziciji sa 10 bodova, ali im je sada za vratom Mančester junajted koji je u seriji od tri pobede.

Brajton je u međuvremenu pojačao sredinu terena pošto je iz Čelsija doveo Bilija Gilmura i potpisao sa njim četvorogodišnji ugovor. "Galebovi" su možda doživeli prvi poraz, ali njihova odbrana je i dalje najbolja u Premijer ligi pošto su primili samo tri gola u pet kola.

Situacija u Lesteru je u najmanju ruku zabrinjavajuća pošto Lisice ni posle pet odigranih kola nemaju nijednu pobedu. Tačnije, osim remija protiv Brentforda na startu Premijer lige, Lester je u naredna četiri kola doživeo isto toliko poraza od Arsenala, Sautemtpona, Čelsija i Mančester junajteda.

Poter će protiv Lester definitivno biti bez Adama Lalane i Jakuba Modera, dok je moguće da u timu bude ponovo Džeremi Sarmijento koji se vratio treninzima posle oporavka od povrede kolena. Brendan Rodžers je već duže vreme bez pomoći povređenih Rajana Bertranda i Rikarda Pereire, dok je pod znakom pitanja učešće u meču Danijela Amartija.

Lester može da se uzda u tradiciju protiv "galebova" pošto je u 10 međusobnih susreta u Premijer ligi uspeo da ostvari šest pobeda, dok je Brajton slavio samo jednom, a tri meča su završena nerešenim rezultatom.

"Lisice" su poslednju pobede protiv Brajtona ostvarili u martu prošle godine i to u gostima, dok su prošle sezone u dva meča ostvarili samo bod protib "galebova".

Zbog forme oba tima, Brajton jeste favorit u ovom meču, međutim "galebovi" su verovatno malo uzdrmani posle poraza od Fulama, a Lester može da se uzda u dobar rezultat makar zbog tradicije međusobnih duela, pa i nerešeno deluje kao realna mogućnost.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,63)

TIP ZA HRABIJE: X (kvota 3,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)