KORONA BROJKE U PARAĆINU: Danas 27 hospitalizovanih, još četiri osobe pozitivne na COVID 19

Z. Rašić

20. 05. 2021. u 18:35

UKUPNO 44 pregleda u protekla 24 sata, jedan otpust izlečenog pacijenta sa kovid-odeljenja a bez novog prijema, te 27 bolesnika na hospitalnom lečenju, od kojih je troje na neinvazivnoj ventilaciji, današnje su kovid-brojke bolnice u Paraćinu.

КОРОНА БРОЈКЕ У ПАРАЋИНУ: Данас 27 хоспитализованих,  још четири особе позитивне на COVID 19

Foto: Z. Rašić

U kovid-ambulanti te ustanove povećava se broj kontrolnih pregleda a smanjuju prvi, što je dobar znak i pokazuje da epidemija jenjava, kao i podatak da je sa odeljenja više otpusta nego prijema. Međutim, broj hospitalizovanih kovid-pacijenata već duže se održava na nivou između 25 i 30 i te brojke nisu tako drastično smanjene u odnosu na veće bolnice, recimo, u Kraljevu i Kruševcu, koje imaju sada manje hospitalizovanih nego Paraćin, izrazio je danas svoju opreznost kad su brojke u pitanju direktor bolnice u gradu na Crnici, dr Saša Bacić, a preneo opštinski sajt.

 A da epidemija ipak jenjava, vidi se i iz podataka Doma zdravlja. Prema brojkama za utorak, 18. maj, bilo je samo 13 prvih pregleda, a od 38 urađenih antigenskih testova samo dva su imala pozitivan nalaz, kao i još dva sa PCR testiranja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna