PODRŠKA POKRAJINE SREMSKOKARLOVAČKOJ BOGOSLOVIJI: Četiri miliona dinara za jačanje verskog turizma

Z. GRUMIĆ

20. 05. 2021. u 17:33

UGOVOR o dodeli subvencije od četiri miliona dinara Bogosloviji „Sveti Arsenije Sremac“ u Sremskim Karlovcima, kao podrška jačanju verskog turizma, potpisali su danas pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević i protojerej Jovan Milanović, rektor te obrazovne ustanove.

ПОДРШКА ПОКРАЈИНЕ СРЕМСКОКАРЛОВАЧКОЈ БОГОСЛОВИЈИ: Четири милиона динара за јачање верског туризма

FOTO: Pres služba Pokrajinske vlade

Ta podrška, realizovana po konkursu resornog pokrajinskog sekretarijata, namenjena je Bogosloviji kao neprofitnoj obrazovnoj ustanovi za promotivne aktivnosti i predstavljanje turističkih potencijala i kapaciteta, kao i za promociju i očuvanje kulturno-istorijskog nasleđa i sadržaja od vrednosti za buduća pokolenja.

- Ovaj ugovor trebalo bi da obogati ponudu samih Sremskih Karlovaca, mesta od posebnog istorijskog značaja. Izuzetna je čast biti u mogućnosti da sarađujete sa Bogoslovijom a novac koji ćemo uložiti sačuvaće kulturno i materijalno blago, koje jeste tradicija našeg naroda – izjavio je Ivanišević.

Kako je navedeno u saopštenju, on je dodao da je cilj tog i sličnih ulaganja u Sremske Karlovce dobijanje titule centra verskog turizma, odakle će kretati druge turističke ture, poput obilaska fruškogorskih manastira i ostalih verskih objekata u Vojvodini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)