STEFANOVA ROLOVANA PILETINA BEZ PREMCA: Učenik Tehničke škole u Apatinu najbolji kuvar u Srbiji

J. L.

18. 05. 2021. u 16:57

NA NEDAVNO održanom 17. Republičkom takmičenju učenika trećeg stepena ugostiteljko-turističkih škola Srbije iz kuvarstva, poslastičarstva i usluživanja sa praktičnom nastavom, najbolje „Jelo po izboru za dve osobe“ pripremio je Stefan Terek, učenik trećeg razreda Tehničke škole sa domom učenika iz Apatina.

СТЕФАНОВА РОЛОВАНА ПИЛЕТИНА БЕЗ ПРЕМЦА: Ученик Техничке школе у Апатину најбољи кувар у Србији

Foto: Tehnička škola Apatin

Stefan je u konkurenciji deset takmičara iz Šapca, Inđije, Novog Sada, Kragujevca, Smedereva, Subotice, Požarevca, Bečeja i Bačke Palanke u ovoj disciplini bio najbolji, osvojivši ukupno 90 od 100 bodova iz pismenog i praktičnog dela. On je pripremio rolovanu piletinu sa spanaćem na pireu od šargarepe sa flambiranim povrćem i sosem od šumskog voća.

-Rezultatom sa testa znanja iz kuvarstva Stefan je dokazao kvalitet nastave u njegovoj školi i direktno je svrstao na visoko drugo mesto kao najbolje odrađen teorijski test iz kuvarstva – ponosno kažu u Tehničkoj školi u Apatinu. - Zlatna medalja na takmičenju donosi direktan prolaz na prijemnom ispitu na Akademiji strukovnih studija, Visoke hotelijerske škole u Beogradu gde će Stefan nastaviti svoje školovanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja