PAKETI POMOĆI ZA 400 PORODICA: Subotica pomaže udruženja osoba sa invaliditetom

J. L.

18. 05. 2021. u 15:39

GRAD Subotica donirao je 400 paketa sredstava za higijenu za članove Mreže organizacija za pružanje pomoći osobama sa invaliditetom.

ПАКЕТИ ПОМОЋИ ЗА 400 ПОРОДИЦА: Суботица помаже удружења особа са инвалидитетом

Foto: Grad Subotica

Kako je rečeno prilikom susreta predstavnika Mreže, koja okuplja jedanaest udurženja, i gradonačelnik Stevana Bakića, grad idalje nastoji da maksimalno podrži realizaciju mera koje za cilj imaju smanjenje siromaštva i ranjivosti pojedinaca koji zbog bolesti, invalidnosti ili starosti nisu sposobni da sebi obezbede osnovne uslove za život.


-Lokalna samouprava je prošle godine putem javnih konkursa za finansiranje projekata i programa u oblasti društvenog i humanitarnog rada, omladinskog sektora i kulture, udruženjima koje okuplja Mreža iz gradskog budžeta ukupno opredelila 4,35 miliona dinara – istakao je gradonačelnik Stevan Bakić. – Subotica će, u skladu sa mogućnostima, i ubuduće podržavati rad Mreže koji je usmeren na unapređenje položaja i povećanje vidljivosti osoba sa invaliditetom, smanjenje stigmatizacije i diskriminacije i što celovitije uključivanje osoba sa invaliditetom u zajednicu.

Na sastanku je konstatovano da je Mreža otvorena za saradnju sa svim organizacijama civilnog društva, privrednim sektorom i svim ljudima koji mogu na bilo koji način da doprinesu poboljšanju statusa osoba sa invaliditetom u Subotici. Članovi Mreže su Centar za pravi život, Udruženje amputiranih i rođenih sa malformacijama Severnobačkog okruga, Mladi i selo, Udruženje multipla skleroze „Severna Bačka“, Udruženje slepih i slabovidih Subotica, Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu Severnobačkog okruga, Udruženje distrofičara Severnobačkog okruga, Udruženje za podršku osobama sa psihofizičkim smetnjama „ZaJedno“, Međuopštinska organizacija gluvih i nagluvih i Gradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!