PRITVOR DO 30 DANA: Saslušan maloletnik iz Bačke Palanke osumnjičen za teške povrede i nelegalno oružje

Lj. P.

18. 05. 2021. u 14:27

MALOLETNIKU iz Bačke Palanke osumnjičenom za nanošenje teških povreda godinu dana starijem mladiću iz istog mesta i nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, polse saslušanja u novosadskom Višem tužilaštvu, sudija za prethodni postupak je odredio pritvor do 30 dana, odnosno do 15. juna.

ПРИТВОР ДО 30 ДАНА: Саслушан малолетник из Бачке Паланке осумњичен за тешке повреде и нелегално оружје

Foto: D. B.

Ova mera sedamnaestogodišnjem Bačkopalančaninu je, kako je za „Novosti“ kazala Jelena Ostojin, portparol Višeg suda u Novom Sadu, izrečena da boravkom na slobodi ne bi mogao da utiče na svedokezbog bojazni od bekstva, ali i da ne ponovi krivično delo.

Maloletnik se sumnjiči da je 15. maja u Bačkoj Palanci hicem iz pištolja ranio u nogu godinu dana starijeg sugrađanina. Pucnjava se dogodila na bačkopalanačkom trgu, a ranjeni mladić je pao na asfalt, ali ga je Hitna pomoć prevezla u Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu. Policija je ubrzo pronašla osumnjičenog da je pucao, kao i njegovog vršnjaka takođe iz Bačke Palanke koji se sumnjiči da mu je pružio pomoć posle izvršenog krivičnog dela, te će protiv njega zbog toga biti podneta krivična prijava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna