VAŽAN SVAKI SEKUND ŽIVOTA: Dea Đurđević u Novom Sadu na tribini o bezbednosti u saobraćaju

S.B.

13. 05. 2021. u 17:19

TRIBINA o bezbednosti u saobraćaju, namenjena učenicima novosadskih srednjih škola, održana je danas u Gimnaziji „Laza Kostić“ u organizaciji Grada Novog Sada i udruženja „Budimo bezbedni“, sa ciljem da ukaže na značaj odgovornog ponašanja svih učesnika u saobraćaju i poštovanja saobraćajnih propisa.

ВАЖАН СВАКИ СЕКУНД ЖИВОТА: Деа Ђурђевић у Новом Саду на трибини о безбедности у саобраћају

Foto: Press služba

Učenicima je posebnu pažnju privuklo obraćanje predsednice udruženja „Budimo bezbedni“ i TV voditeljke, Dee Đurđević, koja je prošle godine imala saobraćajnu nezgodu i koja prenoseći lično iskustvo, govoreći na tribinama širom Srbije, želi da ukaže na značaj odgovornog ponašanja u saobraćaju.

matram da su mladi najpametnija kategorija našeg društva i danas, kroz svoju ličnu priču i fotografije nesreće koju sam doživela kao i celog procesa oporavka želim da im poručim da se svaka situacija može prevazići, ali da je najvažnije da shvate koliko je važno da vode računa i da se pridržavaju propisa jer je svaki sekund u životu važan, a pogotovo sekund u saobraćaju- poručila je Dea Đurđević.

Sa svoje strane, Dina Vučinić, članica Gradskog veća za obrazovanje, istakla da je prevencija najbolji način za sprečavanje rizika i da promovisanje odgovornog ponašanja u saobraćaju ima veliku važnost u podizanju nivoa bezbednosne kulture građana, pre svega mladih ljudi.

- Čuli smo potresnu i inspirativnu priču o borbi za život jedne hrabre, mlade žene, koju vrlo dobro znate sa malih ekrana. Voditeljka Dea Đurđević govorila je o tome kako se ne odustaje, kako se u najteže bitke ide sa osmehom i pobeđuje i koliko je bezbednost u saobraćaju važna. Učenici su kroz razgovor sa neustrašivom Deom saznali da se odgovoran učesnik u saobraćaju ne postaje dobijanjem saobraćajne dozvole. O odgovornom i bezbednom ponašanju u saobraćaju uči se godinama, celog života. Ovakva predavanja su od suštinskog značaja za srednjoškolce koji zbog svog uzrasta još uvek ne osećaju u kojoj meri su odgovorni za bezbednost drugih u saobraćaju, bez obzira da li voze rolere, bicikl ili električni trotinet- rekla je Dina Vučinić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)