POPOVIĆ OBIŠAO PORODICU MILJKOVIĆ IZ LIPLJANA: Albanac na njihovom imanju gradi višespratnicu (FOTO)

D.Zečević

12. 05. 2021. u 21:42

PREDSEDNIK opštine Gračanica Srđan Popović obišao je danas porodicu Miljković iz Lipljana, čija je imovina ugrožena usled radova firme u vlasništvu Albanaca.

ПОПОВИЋ ОБИШАО ПОРОДИЦУ МИЉКОВИЋ ИЗ ЛИПЉАНА: Албанац на њиховом имању гради вишеспратницу (ФОТО)

Foto: D.Z.

Porodici Miljković iz Lipljana ugrožena kuća kao i bezbednost jer je uz njihovo imanje, na manje od jednog metra, albanski investitor krenuo je u gradnju višespratnice.

-Pravda i istina su i dalje nedostižni za Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji. Komšijski odnosi još uvek ne mogu da se reše na miran način.

Foto: D.Z.

 

Obišao sam porodicu Miljković i poručio da nisu sami u svemu ovome,odnosno da ćemo se potruditi  da na sve načine pomognemo da se problem reši-kazao je predsednik Popović pojasnivši da su Miljkovići reagovali i tražili pomoć odmah kada  su videli da se radovi odvijaju na manje od metra od kuće. Iako su obavestili policiju i nadležnu inspekciju, Miljkovići se ne osećaju bezbedno, svakodnevno dobiju pretenje, a ističu da silom hoće da im uzurpiraju imanje i da ih nateraju da se isele sa ovih prostora.

Foto: D.Z.

 

-Mi smo angažovali advokata, borićemo se pravnim putem. Rešenja nema, oni rade po svom, jedino ako ih sud zaustavi. Po zakonu najamnje četiri metara dalje od moje ograde mogu da rade rekao je vlasnik kuće,  Momčilo Miljković.Inače, Miljkovići su predsedniku opštine Gračanica, Srđanu Popoviću preneli da žele da ostanu na svom ognjištu i poručiju da nikakvi radovi i pretnje neće ih iseliti sa ovih prostora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna