ALBANCI OPET UDARAJU NA NAŠ NAROD: U Lipljanu radovima na novom objektu potkopavaju temelje srpske kuće

D. Z.

09. 05. 2021. u 21:24

I PORED naloga građevinske inspekcije da temelji koje kopaju moraju biti udaljeni najmanje četiri metra od kuće Miljkovića, u subotu u kasnim večernjim satima, građevinska firma “26 maj” čiji je vlasnik Albanac, nedaleko od crkve u Lipljanu počela je sa kopanjem temelja za izgradnju, najverovatnije, stambene zgrade.

АЛБАНЦИ ОПЕТ УДАРАЈУ НА НАШ НАРОД: У Липљану радовима на новом објекту поткопавају темеље српске куће

Foto. D. Z.

Naime, radovima na kopanju temelja za novi objekat, kako su izvestili srpski mediji na centralnom Kosmetu, potkopavani su temlje porodiče kuće Momčila Miljkovića u ovom gradu na centralnom Kosmetu.

- Kada sam sinoć kasno uočio radove nadomak kuće, odmah sam otišao da prijavim policiji koja je došla i snimila teren. Policija mi je rekla da radnici više neće kopati, ali su jutros ponovo nastavili sa radovima. Ponovo sam prijavio policiji, koja mi je jutros rekla da će zvati građevinsku inspekciju, ali su radnici nastavili sa kopanjem. Iako je policija ponovo intervenisala, oni su nastavili sa radovima čim je policija otišla - ispričao je za radio “Gračanicu” vlasnik kuće Momčilo Miljković.

I dok ističe da nema nameru da se seli iz Lipljana, ali da strahuje za bezbednost svoje porodice, Miljković smatra da se na ovaj način šalje poruka preostalim Srbima u Lipljanu da se i oni isele i da su tu nepoželjni.

Inače, u Lipljanu je do 1999. godine živelo 7.000 Srba i oko 1.000 Albanaca, dok je sada u gradu više od 10.000 Albanaca i svega par stotina Srba koji su svakodnevno izloženi njihovim pritiscima i šikaniranju. Na mestu nekadašnjih prizemnih kuća sagrađene su višespratnice dok centar grada zauzimaju prodavnice i tržni centri. Srbi su uglavnom skoncentrisani u tkz Srpskoj ulici oko crkve svetih Flora i Lavra na ulazu u grad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave