SPORT JE PUT DO ZDRAVLJA: Susret u Zrenjaninu povodom Međunarodnog dana fizičke aktivnosti

B. GRUJIĆ

10. 05. 2021. u 19:40

POVODOM 10. maja, Međunarodnog dana fizičke aktivnosti, gost Zrenjanina i gradonačelnika Sime Salapure, bio je Viktor Jelenić predsednik Vaterpolo saveza Srbije.

СПОРТ ЈЕ ПУТ ДО ЗДРАВЉА: Сусрет у Зрењанину поводом Међународног дана физичке активности

Foto: Grad Zrenjanin

Sa njim su bili i Dragoljub Bjeloglav, predsednik novog superligaša Proletera iz Zrenjanina i bivši vaterpolista Rade Berbakov.

Jelenić je u srdačnom.razgovoru pohvalio razvoj vaterpola u Evropskom gradu sporta za 2021. godinu i ukazao na dobru saradnju sa Vaterpolo savezom Srbije.

- Rezultati istraživanja zdravlja stanovništva Srbije od pre nekoliko godina pokazuju da skoro 45% stanovnika u toku svog rada sedi ili stoji, a da je navika redovnog bavljenja sportom i rekreacijom prisutna kod samo oko 9% populacije i da je neophodno edukovati, najmlađe generacije.- istakao je Simo Salapura, uz napomenu da je grad Zrenjanin, u saradnji sa Sportskim savezom grada i Savezom za školski sport, pripremio za učenike u osnovnim školama niz zanimljivih aktivnosti i prigodne knjige "Fizičko i zdravstveno vaspitanje" i "Metode fizičkog vaspitanja za nastavnike u osnovnoj školi".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna