AUTO-PUT DOVODI NOVE INVESTITORE: Opštine na jugozapadu Srbije već osećaju boljitak zbog novih saobraćajnica

A. ROVČANIN

08. 05. 2021. u 18:06

IZGRADNjA saobraćajnica kroz Srbiju prozor je u svet malim opštinama koje su dugo bile zaboravljene od strane velikih investitora.

АУТО-ПУТ ДОВОДИ НОВЕ ИНВЕСТИТОРЕ: Општине на југозападу Србије већ осећају бољитак због нових саобраћајница

Foto: A.Rovčanin

Prema rečima Krste Janjuševića, narodnog poslanika iz Priboja, jedan od njihovih osnovnih uslova jeste auto-put, a on će sada biti ispunjen puštanjem u saobraćaj deonice od Preljine do Požege, koje je planirano za početak sledeće godine i nastavak izgradnje ka Kotromanu i Boljarima. Veliki benefiti poslednjih godina primetni su u opštini Priboj, koja je do pre pet godina bila devastirana:

- Prostor na kom se danas nalazi Slobodna zona bio je prazan i beskorisan. Danas tu posluju domaći i strani investitori i to mesto je istinski oslonac za privredu ove sredine. Novu perspektivu otvara auto-put, kojim se očekuje dolazak novih investitora u Priboj, Prijepolje, Novu Varoš, Ivanjicu, Arilje i druge opštine ovog dela Srbije - istakao je Krsto Janjušević.

Nakon 40 godina u opštini Priboj biće izgrađena i potpuno nova fabrika u kojoj će se proizvoditi delovi za automobile, a u poginima će biti zaposleno oko 400 radnika.

- Uz pomoć Vlade RS uspeli smo da život za naše građane učinimo mnogo boljim u odnosu na neki prethodni period. Zadatak lokalnih samouprava koje se nalaze na trasi puta su da se što bolje pripreme i dočekaju spremno nove investitore - zaključio je Janjušević.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna