SET OLAKŠICA ZA UGOSTITELJE U KOVINU: Umanjena zakupnina opštinskog prostora i naknada za letnje bašte

J. J. BALjAK

07. 05. 2021. u 21:13

OPŠTINA Kovin pripremila je set olakšica za lokalne ugostitelje i male preduzetnike, kako bi im pomogla da prevaziđu poteškoće u poslovanju u ovim složenim epidemiološkim uslovima.

СЕТ ОЛАКШИЦА ЗА УГОСТИТЕЉЕ У КОВИНУ: Умањена закупнина општинског простора и накнада за летње баште

Foto: J J. Baljak

Do toga je došlo nakon što su nezadovoljni predstavnici ugostitelja i vlasnika radnji održali sastanak sa predsednicom opštine Sanjom Petrović.

Odbornici u lokalnoj skupštini jednoglasno su usvojili odluku da se, počev od 15. maja, svim ugostiteljima umanji naknada za korišćenje prostora na javnim površinama za postavljanje letnjih bašti, i to za 80 odsto. Ta odluka će važiti do 30. septembra.

U ovom setu olakšica našli su se i preduzetnici i privrednici, koji koriste prostor u vlasništvu Opštine Kovine. Njima će iznos zakupnine biti umanjen za 50 odsto do kraja godine.

- Podrška preduzetnicima poseban je izazov za svaku lokalnu samoupravu, jer se lokalni budžet dobrim delom puni zahvaljujući njihovom radu. Zato planiramo da pružimo podršku i ostalim kategorijama, koje nisu obuhvaćene sadašnjim benefitima – kaže predsednica Sanja Petrović.

Ona je najavila da je u planu priprema novog seta olakšica za one koji su se do pojave pandemije uspešno bavili seoskim turizmom, pogotovo velikom broju domaćinstava u Skorenovcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna