PREMINUO PACIJENT IZ DIMITROVGRADA: Epidemijska situacija u Pirotskom okrugu i dalje nepovoljna

V.Ć

05. 05. 2021. u 22:12

OD POČETKA vakcinacije, u Pirotskom okrugu vakcinisano je 23.535 osoba,od kojih je obe doze primilo 18.703 građana. Ukupno je dato 42.238 doza svih vakcina.

ПРЕМИНУО ПАЦИЈЕНТ ИЗ ДИМИТРОВГРАДА: Епидемијска ситуација у Пиротском округу и даље неповољна

Foto: V.Ć.

Prema podacima pirotskog ZZJZ , juče i danas je registrovano 20 laboratorijski potvrđenih slučajeva zaraze, a na testiranje je poslato 43 sumnjivih briseva. Tokom epidemije kovid je testovima potvrđen kod 5.573 osoba u okrugu, među kojima je najviše zaraženih bilo iz Pirota, zatim iz Bele Palanke, pa Dimitrovgrada i na posletku iz Babušnice. Bitku sa posledicama zaraze izgubio je 231 građanin.

Od 1. aprila do danas preminula su 43 građana. Na lečenju u kovid jedinici pirotske Opšte bolnice trenutno je 24 bolesnika,a jedan iz Dimitrovgrada je preminuo.

U kovid ambulanti pirotskog Doma zdravlja obavljen je 101 pregled, od kojih je 31 prvi, a 70 kontrolnih. Mera kućne izolacije danas je naložena za 21 osobu, a ukinuta za 18. U Centru za kontrolu i prevenciju bolesti pri pirotskom ZZJZ procenjuju da je epidmeijska situacija u okrugu i dalje nepovoljna jer je intenzitet penošenja virusa u populaciji srednje visok.

Neophodno je, kažu lekari ZZJZ, da doslednim sprovođenjem mera za suzbijanje kovid infekcije i masovnom vakcinacijom epidemijsku situaciju držati pod kontrolom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)