OD KORONE PREMINUO JOŠ JEDAN PACIJENT: U bolnici u Gornjem Milanovcu leči se 26 pacijenata

M. B.

04. 05. 2021. u 10:31

U „CRVENOJ“ zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, preminuo je, nažalost, još jedan pacijent (1941. godište) tokom minula 24 sata.

ОД КОРОНЕ ПРЕМИНУО ЈОШ ЈЕДАН ПАЦИЈЕНТ: У болници у Горњем Милановцу лечи се 26 пацијената

Foto: M.B.

U ta njena tri kovid odeljenja, trenutno se leči 26 pacijenata.


- Prema preseku od jutros u osam sati, na Grudnom odeljenju hospitalizovano je 12, osam na Neurologiji i šest na Internom. Pozitivan test na korona virus ima 24, jedan negativan, jedan čeka rezultate testiranja. U poslednja 24 časa, na lečenje u „crvenu“ zonu nije primljena ni jedna osoba, niti je bilo prevoda ovdašnjih kovid pozitivnih pacijenata u druge medicinske ustanove u Srbiji – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Od početka Uskršnjih praznika, do ovog izveštavanja, nije saopštavan broj eventualno novoobolelih od korona virusa. Ukupan broj obolelih od kovida-19 u aktuelnom piku epidemije, po podacima milanovačkog Doma zdravlja je 3.187, od kojih je 1.461 izlečeno.
Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“, prema zvaničnim podacima, zaraženo je ukupno 3.187 lica, uz nažalost 115 smrtnih žrtava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)