GRADI SE OBILAZNICA OKO GRADA: Obimni radovi na proširenju i obnovi Bulevara Nikole Pašića u Leskovcu

I. Mitić

29. 04. 2021. u 19:42

SEVERNI ulaz u Leskovac uskoro će dobiti nov, lepši i savremeniji izgled zahvaljujući ulaganju u obnovu i proširenje Bulevara Nikole Pašića.

ГРАДИ СЕ ОБИЛАЗНИЦА ОКО ГРАДА: Обимни радови на проширењу и обнови Булевара Николе Пашића у Лесковцу

Foto: I. Mitić

Posle pripremnih radova, u četvrtak je i zvanično počela realizacija investicije vredne 268,7 miliona dinara. Ova sredstva obezbedilo je JP „Putevi Srbije“ dok je lokalna samouprava, za rešavanje imovinskih odnosa i rušenje objekata koji su bili na trasi buduće saobraćajnice, izdvojila dodatnih 110 miliona. 

- Bitno nam je da preusmerimo tranzitni saobraćaj iz centra grada na ovu saobraćajnicu. Ona je deo obilaznice oko Leskovca i koristiće je svi koji idu prema Bojniku, Lebanu i Medveđi. U centru ćemo smanjiti nivo buke i zagađenja, a ovde ćemo umnogome  povećati bezbednost odvijanja saobraćaja. Kada posao bude završen biće veća i vrednost okolnih objekata za 20 do 30 odsto – istakao je Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca.

Bulevar Nikole Pašića je jedna od najfrekvetnijih saobraćajnica u Leskovcu, a postojeći kolovoz je uzak, raznolik i u potpunosti devastiran.

- Nova saobraćajnica, u dužini od oko 900 metara, imaće četiri kolovozne trake, širine 14 metara, kao i biciklističke i pešačke staze, sa obe strane kolovoza, u ukupnoj širini od 10 metara. Gradimo i kružni tok na raskrsnici sa Ulicom Dimitrija Tucovića. Predviđeno je i novo osvetljenje, zamena i izmeštanje elektro i telekomunikacione mreže, a na jednom delu obnavlja se i vodovodna mreža – nabraja Novica Nikolić, direktor leskovačkog JP „Urbanizam i izgradnja“.

VEĆ ULOŽENO SKORO 370 MILIONA

Prethodnih godina Leskovac je već izgradio deo obilaznice oko gradskog jezgra. Reč je o projektu koji su Leskovčani planirali i na kome su radili godinama. Na ovoj trasi izgrađen je i novi most preko Veternice kao i nadvožnjak preko pruge. U završene projekte država i lokalna samouprava su solidarno uložile blizu 370 miliona dinara.  

Sudeći prema dinamici na početku radova nadležni očekuju da ovaj obiman posao bude završen u planiranom roku od 150 dana, a nakon toga duž bulevara očekuje se i sadnja visokog listopadnog drveća. Građanima je upućen apel da budu strpljivi i tolerantni, jer će ovaj posao iziskivati čestu promenu režima saobraćaja. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)