BOLNICI “NOVO RUHO”: Šabački Dom zdravlja dobio novo sanitetsko vozilo

V. M.

29. 04. 2021. u 19:02

GRADONAČELNIK Šapca dr Aleksandar Pajić uručio je ključeve novog sanitetskog vozila – reanimobil Službi šabačke hitne pomoći Doma zdravlja ,,Dr Draga Ljočić“.

БОЛНИЦИ “НОВО РУХО”: Шабачки Дом здравља добио ново санитетско возило

Foto: V. M.

Gradonačelnik je istakao da će novo sanitetsko vozilo za čiju je nabavku Grad Šabac izdvojio oko pet miliona dinara, ojačati kapacitete šabačkog Doma zdravlja.

– Ovim vozilom lekari će moći brže da stignu do svojih pacijenata i pruže im adekvatnu negu. To je za nas posebno važno u doba pandemije koronavirusa kada Hitna služba ima više posla nego inače. Nadam se da će ovo vozilo biti dodatan motiv našim lekarima i ostalom medicinskom osoblju koji podnose veliki teret u borbi protiv virusa. Grad Šabac mora da brine o zdravstvenom sistemu svojih sugrađana da sve ustanove budu adekvatno opremljene, a pre svega da građani budu zadovoljni uslovima lečenja – rekao je gradonačelnik Pajić i poručio da na ovome neće stati i da je ovo samo deo planiranih ulaganja u zdravstvo.

Ovo je prilika, kako kaže, da pomene da je upravo izašao tender za izradu projekta rekonstrukcija Opšte bolnice ,,Dr Laza K. Lazarević“. To je velika kapitalna investicija za Grad Šabac, a za ovu namenu iz gradskog budžeta izdvojeno je 50 miliona dinara.

Posle uručenja ključeva, dr Jasmina Stanković, direktorka Doma zdravlja "Dr Draga Ljočić“ istakla je da je reanimobil od velikog značaja za tu zdravstvenu ustanovu.

– Ovo je šesto vozilo ovakvog tipa i služiće za zbrinjavanje najurgentnijih stanja sugrađana i omogućiti bržu, efikasniju i kvalitetniju zdravstvenu uslugu. Takođe, s obzirom na to da se radi o akutnim stanjima, bilo da su izazvana bolešću ili traumom, važna je dostupnost i mogućnost da stignemo do najudaljenijih mesta – kazala je dr Stanković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere